Plånboksvänliga underkläder utan bomull?

Idag gick jag en sväng i butikerna i Ikanohuset i Linköping på jakt efter kortkalsonger och tunna strumpor med så låg bomullshalt som möjligt. Jag tänkte fasa ut mina värsta blankslitna bomullskallingar mot nya, som jag kan använda både till vardags och i Anderna.

Jag besökte Kappahl, Intersport, MQ, H&M, Coop, dvs butiker som inte är typiska friluftsbutiker. Min tanke var att det kunde finnas ekonomiskt intressanta alternativ i normala klädaffärer.

Resultatet på Y-fronten blev dock skralt, som bäst hittade jag ett par kortkallingar med "bara" 95% bomull. Coop hade ett par glatta boxerkallingar för 100 kr i silkesliknande material (liknade verkligen vanligt shortstyg, polyester kanske?).

För strumporna var situationen något bättre. Ett 5-pack strumpor med 65% bomull för rimligt pris, men trots allt är bomullshalten hög. Strumporna såg också ut att passa bättre till kostym än i mina Meindlkängor. Stadium verkade ha några sorts specialstrumpor för 100 kr. Minns tyvärr inte märket, men det var ljusa skidstrumpor i tunnare material (används av Per Olofsson och svenska skidlandslaget, enligt reklamslogan). Förstärkta i sulan och hälen. Trots allt verkar 100 kr billigt jämfört med strumporna på www.addnature.com.

Någon som har fler tips på kallingar/strumpor? Är den "magiska gränsen" 100 kr per plagg? Jag har ännu inte besökt Naturkompaniet och Intersport.
 
Billiga strumpalternativ

HoM brukar ha strumpor i 70% ull och 30% syntet, tunna enfärgade passar till kostym men är också utmärkta som tunn innerstrumpa vid vandring och skidåkning. Det är ett par höstar sedan jag senast köpte några så jag kommer inte ihåg priset men antar att du får två till tre par för 150 spänn. Bonus är att e finns stegade i storlek med bara ett per tre skotorlekar på varje strumpstorlek. Storleksintervallet 40 till 45 är min själ absurt.

Från stadium har jag provat en skidstrumpa också den med 70% ull och 30% syntet. De höll bara en säaong men för priset 59 kr och att de var ruggit varma hela tiden fastän hälen försvann är min bedömning att de var väl värda sitt pris.

Både ITAB och Engelssons säljer strumpor med mycket ull i till attraktiva priser, de finns på nätet och går att finna här via Utsidan.
 
Re: Billiga strumpalternativ

HoM brukar ha strumpor i 70% ull och 30% syntet, tunna enfärgade passar till kostym men är också utmärkta som tunn innerstrumpa vid vandring och skidåkning.
Rackarns, såg inte till dem i butiken i Tornby, men H&M-affärerna här tenderar att ha olika sortiment beroende på vilken butik man besöker. Får kolla i butiken på sta'n.
Från stadium har jag provat en skidstrumpa också den med 70% ull och 30% syntet. De höll bara en säaong men för priset 59 kr och att de var ruggit varma hela tiden fastän hälen försvann är min bedömning att de var väl värda sitt pris.
Är det den här du syftar på (79 kr enligt deras kassa hemsida):
Products_2.9.3.jpg

Inte riktigt i klassen "5 strumpor för 100 kr", men det låter ju helt klart prisvärt även om dom gick sönder rätt snabbt (nöttes hål?)
 
sajberjohan; sa:
Kolla på närmaste överskottslager eller om du känner någon som kan handla åt dig på en regementsbutik.

Billigt och bra =)


Killen ville ju ha sa lite bommull som möjligt sa det där är knappast ett alternativ.

Köp ordentlika grejor tex på naturkompaniet. Jag använder Patagonias filsor. De torkar snabbt men börjar även stinka snabbt.
 
Som nämts tidigare så har ju ITAB http://www.idefixteko.se/ (70 kr i frakt) ganska bra priser. Speciellt deras strumpor/sockor sortiment är bra, både ren syntet och inblandning av olika mängder ylle. Skall man har billiga underkläder så kanske man kan få tag i det bland överskottsmaterial (det finns ylle men inte syntet) : http://www.bbfab.se/ . Stadium säljer Craft Kortkalsonger av syntet för lite drygt 100 kr?

Om du vill hitta syntetkläder hos "Kappahl, Intersport, MQ, H&M, Coop" så får du glömma dina fördomar och gå till damavdelningen!
[Ändrat av KLAGER 2003-10-07 kl 06:54]
 
Minsta möjliga bomull

Han som tipsade dig om regementsbutiken hade rätt! Benkläder korta och M/90 underställen jämte knästrumpor och yttersockar samt ankelstrumpor är mycket prisvärda. Du har säkert en kamrat som är aktiv, reservare eller frivillig som kan handla åt dig. Bomullsinnehållet är behagligt lågt. Priserna är angenäma. Tvättegenskaperna är bra och de är mycket hållbara.

Go tur

Johan K
 
Re: Re: Billiga strumpalternativ

IslandTraveller; sa:
Är det den här du syftar på (79 kr enligt deras kassa hemsida):
Products_2.9.3.jpg

Inte riktigt i klassen "5 strumpor för 100 kr", men det låter ju helt klart prisvärt även om dom gick sönder rätt snabbt (nöttes hål?)

Sockorna jag slitit ut såg inte ut som på bilden, kortare skaft och ingen synbar förstärkning av häl och tå.

De på bilden kanske är slitstarkare då de syns vara påkostade med förstärkning av hälen, just där det nöttes hål på de strumpor jag relaterar till.

De varmaste sockar jag överhuvudtaget haft är de som min mor på sin tid brukade sticka av ospunnen ull tillsammans med en mycket tunn ulltråd.

De räckte en säsong men var otroligt varma. Det kanske är så att ullsockar som inte är så slitstarka p.g.a. att de är s.a.s lösa binder väldigt mycket mer luft än de där materialet fixerats så att slitstyrkan ökat.
 
KLAGER; sa:
Skall man har billiga underkläder så kanske man kan få tag i det bland överskottsmaterial (det finns ylle men inte syntet) : http://www.bbfab.se/ .

Jag köpte just underställ och sockar i ylle av bbfab.se. Priset är oslagbart, och de är varma, enda nackdelen hitills är att tröja(79:) och långkalsonger(69:) kliar en del, de tunna sockarna (20:- /st, 10 för 150:)kliar inget nämnvärt.
 
Köpte kläder idag...

Jag gick en runda till på sta'n och hittade inget direkt nytt. Det verkade som om det var "bomull" i kortkallingarna i den där länken med militära överskottskläder (tipsades om tidigare i denna tråd).

Det verkar vara svårt att gnida in de sista tiorna under 100 kr, så jag slog därför till och köpte saker i 100 kr-klassen:
2 st Craft "Multisocka" för 100 kr/st (42% polyester, 31% ull, 25% polyamid, 2% lycra) från InterSport.
1 st Bola knähög alpin strumpa för 79 kr från InterSport.
2 st Craft kortkalsonger för 199 kr (annars 149 kr/st) i nå'n sort specialpolyester (coolmax?) från Team Sportia
2 st kortkalsonger för 98 kr/st (>90% nylon) från H&M

Hur bra kläderna fungerar får jag se (hur kommer nylon att fungera)?
 
Re: Köpte kläder idag...

IslandTraveller; sa:
Jag gick en runda till på sta'n och hittade inget direkt nytt. Det verkade som om det var "bomull" i kortkallingarna i den där länken med militära överskottskläder (tipsades om tidigare i denna tråd).

Militären har inga kortkalsonger i ylle, men som det har tipsats om tidigre (när det gäller Ullfrotté) så kan man ju alltid klippa av långkalsoner.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Arcadia Strumpor och underkläder Kläder 15
holetaker Underkläder i ull? Kläder 16
Willetjåkkå Ogenomtänkt söm; Underkläder Kläder 3
Raud Kalsonger/underkläder för vandring Kläder 31
Notsoraw Underkläder i bambu. Kläder 21
PetNor Boxershorts i merinoull Kläder 6
Balaclava och underkläder material Kläder 7
awn Underkläder? Kläder 6
telisRules Underkläder i fleece Kläder 7
Underkläder Kläder 2
Elvah Nylonstrumpor utan tåsöm Kläder 1
Moga Slitstarka polycotton-brallor utan stretch? Kläder 12
tango Regnbyxor utan foder Kläder 12
Nyburgaren Tvätta kläderna utan vatten? Går det? Kläder 34
doffy_74 Hjälp med kängor utan GTX mm. Kläder 16
ilves Anorak utan dragkedjor.? Kläder 7
Ghostery Vinterparkas med eller utan membran? Kläder 26
spaceromancer Alltid torr utan regnkläder! Kläder 17
macsailor Hanwag med eller utan Gore-Tex? Kläder 14
7S Skyddskäng/skor utan foder? Kläder 8
xfredrikx Vinterjacka utan dun Kläder 18
Smogz Lätta halvhöga läderkängor utan goretex?? Kläder 29
Oskar R. Tröjor utan krage Kläder 4
niklaz Billiga foppatofflor/Corcs utan hål i Stockholm (lägerskor) Kläder 3
mb80 Ullunderställ utan djurplågeri Kläder 29
kerstinn Kängor med eller utan Gore-tex Kläder 4
Viberg Arc'teryx epsilon (med eller utan huva) Kläder 1
erikhaglund Tvättmedel utan tensider?? Kläder 8
mipert Var hitta billiga skalvantar (utan foder)? Kläder 11
Angelica R Skaljacka -laminerade dragkedjor utan vindslå=problem? Kläder 13
Henric Nilsson kängor/skor utan skinn, läder eller mocka. Kläder 11
Jekyll Isolationslager utan polokrage Kläder 2
Rickard Falkenäng Värme utan vind Kläder 10
Mx2 Läderkängor utan GTX - finns det? Kläder 17

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.