nytt kök

jag håller på att se över en del detaljer i min utrustning, mest med tanke på vikten.

Dit hör mitt gaskök. Det är ett Rando 360, franskt,
som består av en aluminiumburk emd lock (dessa är
också kok- och matkärl), en brännare, ett vindskydd/stöd för kokkärlet, samt en tång.
Vikten är c:a 400 gram.

Köket är på många sätt praktiskt, men har, vid sidan
om vikten, en del nackdelar. En är att just 360-tuberna
inte var SÅ lätta att få tag i på min senaste resa
(Korsika) och troligen är ännu svårare att få tag i utanför Frankrike. Jag söker alltså en mer universell
lösning. En annan är att köket kanske int eär världens
effektivaste. Det tar 5 minuter att koka upp
en liter vatten, det normala verkar vara 3.
Soppor tar för lång tid och för mycket bränsle.
jag vill klara mig emd 50 gram om dagen.

Så jag undrar vem som vet lättare alternativ.
Helst lika enkla att packa (och obs. vad jag har
är alltså brännare, matkärl och kokkärl).

il C.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips