jag håller på att se över en del detaljer i min utrustning, mest med tanke på vikten.
Dit hör mitt gaskök. Det är ett Rando 360, franskt,
som består av en aluminiumburk emd lock (dessa är
också kok- och matkärl), en brännare, ett vindskydd/stöd för kokkärlet, samt en tång.
Vikten är c:a 400 gram.
Köket är på många sätt praktiskt, men har, vid sidan
om vikten, en del nackdelar. En är att just 360-tuberna
inte var SÅ lätta att få tag i på min senaste resa
(Korsika) och troligen är ännu svårare att få tag i utanför Frankrike. Jag söker alltså en mer universell
lösning. En annan är att köket kanske int eär världens
effektivaste. Det tar 5 minuter att koka upp
en liter vatten, det normala verkar vara 3.
Soppor tar för lång tid och för mycket bränsle.
jag vill klara mig emd 50 gram om dagen.
Så jag undrar vem som vet lättare alternativ.
Helst lika enkla att packa (och obs. vad jag har
är alltså brännare, matkärl och kokkärl).
il C.
Dit hör mitt gaskök. Det är ett Rando 360, franskt,
som består av en aluminiumburk emd lock (dessa är
också kok- och matkärl), en brännare, ett vindskydd/stöd för kokkärlet, samt en tång.
Vikten är c:a 400 gram.
Köket är på många sätt praktiskt, men har, vid sidan
om vikten, en del nackdelar. En är att just 360-tuberna
inte var SÅ lätta att få tag i på min senaste resa
(Korsika) och troligen är ännu svårare att få tag i utanför Frankrike. Jag söker alltså en mer universell
lösning. En annan är att köket kanske int eär världens
effektivaste. Det tar 5 minuter att koka upp
en liter vatten, det normala verkar vara 3.
Soppor tar för lång tid och för mycket bränsle.
jag vill klara mig emd 50 gram om dagen.
Så jag undrar vem som vet lättare alternativ.
Helst lika enkla att packa (och obs. vad jag har
är alltså brännare, matkärl och kokkärl).
il C.