Nya bultar i Södertälje

Det har kommit upp lite bultar på en liten klippa i Södertälje. Undrar förstås om nån har mer info om detta.

Det är längs Järnagatan, strax innan rondellen vid Södertälje Trävaru, dvs nedanför Scanialabbet.
En liten "pelare" kanske 10 m från gatan. Knappast högre än 10 m heller om jag minns rätt.

Info??
 
Det är Kjell som varit ute å fixat. Jag vet inte statusen på leden/lederna om de är gjorda eller ej. Skriv en tråd på bloxc så får du garanterat svar!

/Robo
 
Det e jag, har bultat den men inte gjort den än, kan va lite lurig. Finns en skön linje precis till höger som ser bra ut sen.
Alla är välkommna att sända, ingen "King line" men häftiga move

:D
 
kanalklippan?

var där och klättrade runt lite och kände på klippan här tidigare i sommar...hade bara skor och inget rep...blev såååå sugen...förare?? på nätet eller?
kram anna
 
Det finns ingen förare för inget är gjort, sätt ditt namn i historiens böcker med en förstabestigning :p
 
då är det nog inte samma klippa...

kanalklippan...tror jag visst finns nåt om...den ligger vid kanalen...och där är bultat en del...så...det lär inte vara några förstabestigningar där inte...hehe...kram anna
 
Kanalklippa är en annan klippa och den finns på Sverigeföraren. Där finns tre leder varav två rätt trevliga. De är mer än 10 år gamla.

Mer eller mindre mitt emot över kanalen finns en klippa till, och den har ankare, men mer än så vet jag inte. Jo, att den klippan är vass...
 
Järnagatan i Södertälje

De flesta av klipporna längs hela Järnagatan bestegs redan i slutet på 70- eller i början på 80-talet. En del av den ursprungliga klippan har på senare år rensats på löshängande klippblock och en del av ursrungslederna försvann i samband med detta. Det klättrades flitigt även vintertid då alla isfallen gjordes, oftast med topprep av inte allt för äregiriga klättrare som hade behov att stoltsera med sina namn som förstabestigare i historieböckerna.
 
Den lilla "pelaren" har nog ändå varit det som stuckit ut genom åren tycker jag, även innan man bilade bort en del mitt emot HK t ex. Fast på vintern kanske det funnits ett och annat, men där tror jag nog en av bergsskärningarna längs motorvägen vid Pershagen brukar ha mer imponerande isfall.
Nån som klättrat på klippan mitt emot infarten till Sjöhaga?
 
nyfiken...

mezzner...skulle du inte kunna försöka dig på nån form av karta...skulle vara kul att veta vilka klippor det rör sig om liksom...
kram anna
 
Tycker alla klippor på Järnagatan förutom omtalad pelare ser riktigt ruttna ut, men det har vissa år bildats ett helt ok isfall 100m från avfarten upp mot Saltskog i riktning mot Södertälje Syd. Finns bra staket att toppa från.

Om jag inte misstar mig på vilken pelare vi pratat kan du inte missa den om du kör längs Järnagatan i riktning mot Södertälje Syd. Kör under E20 och en bra bit till. Pelaren ligger alldelles intill cykelvägen. Kanske är det lättare att läggga märke till den om man kommer från andra hållet
 
Jag tycker det är skönt att läsa Järnagatan upprepade gånger, och jag skrev det ju själv, men numera, sen nåt år, heter det tydligen Nyköpingsvägen!

Vid tillfälle kanske jag knåpar ihop nåt kart-aktigt, och lägger det då troligen på Sverigeföraren, som nån slags lite översikt eftersom det är et flertal småväggar det handlar om.

Beträffande klippan i närheten av Sjöhaga vet jag inte om jag vill tipsa om den... Jag vill ju klättra, rapportera och därmed bli berömd som förstebestigare! En lösning kan ju vara att jag härmed meddelar att det är ett stängt projekt. Hur var det nu igen, i minst två år eller tills jag meddelar att jag givit upp?

Jag har kikat nån gång, och det är nog treaklättring mer eller mindre på vägkanten tyvärr.
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!