Nudlar, bu eller bä?

Jag har precis kommit hem från en längre fjälltur där jag i likhet med de senaste årens turer haft en lunch bestående av cous-cous, snabbnudlar, buljong och ibland en varma koppen för att variera smaken lite.

Tycker att det funkar utmärkt och det är lätt och snabbt att laga till under en paus.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
På morgonen grötfrukost, till gålunch grovt bröd med ost/salami och sedan återstår middagen/huvudmålet.

Nudlar och annan pasta ger ju inget tuggmotstånd alls, om det inte blandas med något som ger det. Blir rent äckligt med bara nudlar och någon vätska eller puréliknande historia i alla fall under en vandring som varar längre tid än en vecka, tycker jag. Huvudmålet ska ju i alla fall då och då under en vandring vara något att bita i, något gott och mättande, gärna starkt, att se fram emot och njuta av. Och under lägerdagar är det ju verkligen läge att laga till en god huvudrätt.

Förhoppningsvis får man öring och röding, som det medhavda potatismoset kan användas till. Men
gott och enkelt är annars att ta Knorrs Mexicana- eller Gulaschkryddblandning, vatten, torkade bönor, linser, torkad köttfärs, torkad svamp, färsk vitlök och chilifrukt. Värm på kastrullen och ställ av den och låt dra 20 minuter. Låt det sedan puttra klart. Här kan pastan komma in i bilden; ner med snabbmakaroner så det drygas ut lite, eller cous-cous. Då blir huvudmålet en njutning, inte bara en bukfylla:)

Raskesven
 

avslutad210712

Gäst
När jag öppnade påsen för en av årets luncher tyckte jag att påsen med pastasås såg ovanligt stor ut. Visade sig att vi fick äta snabbmakaroner med norsk fisksoppa. Väldigt lyckad kombination måste jag säga *flinar*
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips