Nudlar, bu eller bä?

Jag har precis kommit hem från en längre fjälltur där jag i likhet med de senaste årens turer haft en lunch bestående av cous-cous, snabbnudlar, buljong och ibland en varma koppen för att variera smaken lite.

Tycker att det funkar utmärkt och det är lätt och snabbt att laga till under en paus.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
På morgonen grötfrukost, till gålunch grovt bröd med ost/salami och sedan återstår middagen/huvudmålet.

Nudlar och annan pasta ger ju inget tuggmotstånd alls, om det inte blandas med något som ger det. Blir rent äckligt med bara nudlar och någon vätska eller puréliknande historia i alla fall under en vandring som varar längre tid än en vecka, tycker jag. Huvudmålet ska ju i alla fall då och då under en vandring vara något att bita i, något gott och mättande, gärna starkt, att se fram emot och njuta av. Och under lägerdagar är det ju verkligen läge att laga till en god huvudrätt.

Förhoppningsvis får man öring och röding, som det medhavda potatismoset kan användas till. Men
gott och enkelt är annars att ta Knorrs Mexicana- eller Gulaschkryddblandning, vatten, torkade bönor, linser, torkad köttfärs, torkad svamp, färsk vitlök och chilifrukt. Värm på kastrullen och ställ av den och låt dra 20 minuter. Låt det sedan puttra klart. Här kan pastan komma in i bilden; ner med snabbmakaroner så det drygas ut lite, eller cous-cous. Då blir huvudmålet en njutning, inte bara en bukfylla:)

Raskesven
 

avslutad210712

Gäst
När jag öppnade påsen för en av årets luncher tyckte jag att påsen med pastasås såg ovanligt stor ut. Visade sig att vi fick äta snabbmakaroner med norsk fisksoppa. Väldigt lyckad kombination måste jag säga *flinar*
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips