nån som kan nåt gott?

ojj.. hit har ju kommit en hel del med svar. Det här var ju en väldigt aktiv internetsida :)
Jag märker att du också ha svara hit, fedi. Vi ska se om ja kanske prövar något av dom förslagen som kommer hit, på vår lilla påskrambo-vandring.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Thai

Att ta med lite Currypasta och kokosmjölkspulver är inte illa. Det livar upp saker som soja kött, men det är säkert kalas till torkad köttfärs också. Komplettera med lite jasminris och torkade grönsaker (t.ex. paprika) och ni har en hel liten måltid som också är vä så lätt som andra torkade alternativ.

Sing-Ha får man lämna hemma :(

Mexikanskt är också bra. Att lägga ut lämplig chiliblandning på en bädd av krossade tortilla chips (det blir så i ryggsäcken ändå). Vi brukar ibland torka "refried beans" och komplettera med ostsås och salsa (finns som pulver). Margeritha medtages färdigblandad på plastflaska...

/Björn
 
Re: Re: Thai

brudberg; sa:
Vart får man tag på det?
HMFL [/QUOTE]

Det kan man köpa på COOP eller förmodligen i vilket välsorterat varuhus som helst.
Kanon i kombination med hemmatorkad kyckling, grönsaker lite thaikryddor.
Förslag till en lyxmiddag på turen är annars oxfile, bearnaissesås och potatismos (+grönsaker). Torka hemma, tillrett efter två veckor på vandring är det oslagbart. Runda av med en kopp kaffe och Calvados...
Ser fram emot många fler tips kring detta ämne.
/KJ
 
Gillar man inte Couscous så finns det snabbris, samma princip som couscous koka upp vatten häll i ris och låt stå någon minut. Tycker det smakar mycket bättre än couscous.
 
Kyckling blir bra

Har själv gjort kycklinggryta med torkad kyckling, torkad lök, torkad röd paprika, torkade limeblad, en tärning kycklingbuljong, röd curry och kokosgrädde. Nudlar till detta.
Jag ska definitivt leta efter kokosmjölkpulver på affärn, visste inte att det fanns. Jag valde kokosgrädde eftersom den är mer "koncentrerad" än kokosmjölk och den finns i 250g tetrapack.

/Ulf
 
Torkad köttfärs

Torkad köttfärs läggs i blöt t.ex med torkade linser, buljongtärning, hackad chilifrukt och vitlök. Gärna torkad tomat också. Gnid dig inte gärna i ögonen när chilifrukten hackats. Kokas upp och får puttra ett tag. Kan serveras som det är på potatismos eller pasta. Eller i mindre mängder användas för att dryga ut t.ex Knorrs Gulasch. Går också bra att ha som pålägg på grovt bröd, eller sleva i sig med grovt bröd som ätbar sked.

Annars är rökt fläsk, stekta fläsktärningar och potatismos mumma.

Raskesven
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips