Näringsinnehåll i torkad mat

Håller som bäst på att torka olika sorters råvaror till sommarens äventyr. Funderar på hur mkt av näringsinnehållet som försvinner när jag torkar. Kan inte förstå hur det skulle kunna försvinna någon energi, men samtidigt känns det rimligt om det händer nånting med maten.

Kan jag använda det som står i Livsmedelsverkets näringsinnehållstabell rakt av, trots att det handlar om färska råvaror?

Nån som vet?
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Energi och näring är ju inte nödvändigtvis samma sak. Ur energisynpunkt brukar en del fett smälta ur och droppa bort. Ur näringssynpunkt är det väl så att vissa vitaminer kommer att ta stryk.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips