Multifuelskök för seriös matlagning

är det bara en hatt med hål eller finns det en innanplåt innanför dessa och en rörbit en bit ner precis som de gamla otimusbrännarna ??

att börja tillverka dessa hattar med NC-fräs/fleroperationsmaskin så sjunker styckkostnaden snabbt.
 
Det slog mig att kombinationen Omnidawg + Trangia med X2-brännaren blir en modern variant av det legendariska Kap Artic. :)
/Niklas
 
Hur fungerar X2 med gas då ?

Med gasoldrift kan man reglera steglöst med kranen vid tuben utan munstycke vid brännaren - men frågan är hur 'lite' man kan elda på utan att lågan riskerar att slockna? - är den som Omnifuel ??

Omnifuel går helt klart väldigt magert på gasol när den bara är delvis pådragen och lågan är lätt att blåsa ut. Bättre blir det när man kör bensin på gasolmunstycke men kanske brinner något fett vid full pådrag (avgaserna börja lukta lite) - kör man bensinmunstycke på bensin fungerar det lika illa som gasol vid lägre pådrag.

Kort sagt så är Omnifuel jättebångstyrig om man hålla på med mera avancerad matlagning med begränsad värmebehov medans Optimus Nova faktiskt fungerar i stort sett lika bra som en hattbrännare där man kan dra ned till väldigt låga nivåer.
 
Låter på XXARGS som om Primus borde göra nya munstycken till Omnifuel (och troligtvis även X2). Den centrala frågan är ju om Omnidawg på något sätt ändrar behoven av nydesignade munstycken hos Omnifuel och X2?
/Niklas
 
behövs nog lite mer justering än så

brännaren är så stor och med så vida flamutblås att det är svårt att få den att fungera bra på lågfart.

ungefär som att en större MC-förgasare inte går så bra på en liten moppemotor för att motorn helt enkelt inte kan suga tillräckligt med luft för att förgasaren skall fungera ordentligt...

Köket är helt klart gjord för snabb smältning/uppvärmning av vatten på någon bergkant högt upp.

Förmodligen brinner den bättre på ett par tusen meters höjd då munstycken passar bättre mot syremängden per volymdel i luften än havsnivå - även om man med bensin och fotogen kan 'feta' på lite med 'fel' munstycke som gasolmunstycke för bensin och bensinmunstycke för fotogen när man vill elda lite lugnare medans för gasol så finns det ingen med större hål i...

Skall Primus göra en 'gourmet-kök' för fältgourmeter så blir det nog att göra en ny kök/brännare från början, och är man smart så ser man till att den passar trangias vindskydd redan från början.
 
det går nog - gäller bara hitta borr för detta. kretskortindustrin borrar numera med väldigt små viahål så det kanske finns borrar som passar för detta... sedan är det nog ganska kinkigt att få till en bra hål utan trasiga kanter mm.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.