MSR pocket rocket vs windpro vs annat kök

Soto od-1

Toppmonterat brukar gå bra. PR är ett funkis kök men om du kan hosta upp så är Soto-köket med inbyggd regulator bättre. Lätt, ännu mindre och lämnar inga slattar i gasflaskan. Regulatorn gör också att köket funkar ok även om det är noll eller några blå.

//J
 
....så är Soto-köket med inbyggd regulator bättre. Lätt, ännu mindre och lämnar inga slattar i gasflaskan. Regulatorn gör också att köket funkar ok även om det är noll eller några blå.
//J
JORU: du har alltså kört med Soto-köket ? Är det så bra som reklamen säger alltså ? Är det stabilt eller så där "Crux-vingligt" i uppfällt läge ? Har du kört köket i 10-talet minusgrader ? Jag hittar ingen recension ...
 
JORU: du har alltså kört med Soto-köket ? Är det så bra som reklamen säger alltså ? Är det stabilt eller så där "Crux-vingligt" i uppfällt läge ? Har du kört köket i 10-talet minusgrader ? Jag hittar ingen recension ...

Jag vet inte vad reklamen säger :). Köpte eftersom det har regulatorventil. R-ventil fungerar ner till några minus. Blir det kallare måste man värma tuben. 10-tals minus låter orealistiskt om man inte värmer tuben. Användningsområde för mig är barmark ner runt nollan, höstfjäll. Sen gäller flytande bränsle för mig. Crux är vingligt eftersom det fälls ihop. Soto är som alla andra toppmonterade kök dvs fälls inte ihop.

Hittar inte heller någon recension...

//J
 
Soto OD-1 har diskuterats en del på andra forum. Både + och - men här finns en skaplig redogörelse:
http://www.backpackgeartest.org/rev...ro Regulator Stove/Test Report by Mike Curry/

Glömde länken till diskusionstråden: http://www.backpackinglight.com/cgi...ums/thread_display.html?forum_thread_id=30038

Tack. Diskussionen på forumet verkade mest involvera personer som spekulerade. Verkligheten är roligare. Själv har jag använt msr Reactor, ett annat kök med r-ventil, i kyla och kan konstatera att regulatorventil gör en hel del skillnad ner till ca minus 5.

...men den största skillnaden mellan kök med regulatorventil och klk utan är att köket fortsätter att fungera ända tills flaskan är helt tom. Inga slattar mer. Och inga kök som helt enkelt inte går att tända för att gasen nästan är slut och tempen är +1...

//J
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips