Militärområden

Skit i gamla militära skyltar. Sätt upp tältet och skulle mot förmodan vårt kavalleri rida ut och beivra intrånget så är det ju bara att passa och flytta. Det är så mycket förbud som inte borde finnas. Det blir ibland löjeväckande.

Det kan vara dyrt att strunta i de gula skyltarna
 

clindh

Forumvärd
Skogsstjärnans uppmaning till brott är också ett brott - mot forumreglerna, men jag plockar inte bort det och dess svar då det bemötts seriöst av andra med fakta.

Tro inte att den gamla devisen ”lättare att få förlåtelse än tillåtelse” gäller skyddsobjekt, det kan som sagt bli dyrt och i grövre fall även fängelse.
 
Bara ett av många åtal de senaste åren för skyddsobjektet vid Arboga flygfält. Observera att det inte är flygfältet som är skyddsvärt utan verksamheten som sker på och intill, det har inget med flyget(idag en ideel förening) att göra utan det är bara en lämplig plats för SAAB/Combitech att göra det som de gör.

 
Det är likadant hos oss i Forsmark, skyddsobjektets yttre gräns är utmärkt med skyltar längs
gränsen, långt därute i skogen resp. uppbojat ute i havet. Första staket eller annan avspärrning
träffar man på först långt längre in mot själva sajten - har man nått staketen så är man så långt
inne på skyddsobjektet att någon tvekan om olagligheten / åtalbarheten aldrig föreligger i rätten.
Något grönpissarna från intrånget för ett antal år sedan fick pynta rätt så rejält för. Det var aldrig
någon tvekan om att de var skyldiga till grovt olaga intrång. Dessutom så hade de själva tagit
selfies etc inne på skyddsobjektet, vilket naturligtvis var en ytterligare försvårande omständighet...
/Odd
 
Till admin: Låt texten vara kvar så att trådskaparen och den som uppmanade till brott ser vad som händer eller kan hända om dom beträder militärt skyddsområde när det är avspärrat vid skjutövning.

"Kvinna vistades på militärt skjutområde – nu åtalas hon
En kvinna i 60-årsåldern har åtalats efter att hon vistats inom militärt område.


Det var den 10 oktober 2020 som kvinnan vistades på I19 Arvidsjaurs skjutfält som är ett skyddsområde. Kvinnans agerande ledde till att en skjutövning fick avbrytas. Kvinnan, som enligt stämningsansökan begick gärningen med uppsåt, vidgår händelseförloppet men förnekar brott."


Elin Backlund

Källa: Citat från Norrbottens-Kurirens webbupplaga.

Detta händer några gånger/år och är förenat med livsfara.
 
Respektera de gula skyltarna. Gula skyltar innebär inte alltid att man inte får gå in. På sina håll får man tillträde till fälten när det inte bedrivs verksamhet. Brukar finnas infotavlor om det vid infarterna samt på försvarsmaktens hemsida gällande avlysning av skjutfälten. Läs där först, för att slippa störa Försvarsmaktens verksamhet, utsätta dig för fara eller riskera att behöva lägga semesterkassan till böter.