Mest udda maten ute?

Glass...

...är gott men inte på vintern.

Var någon som hade råkat köpa blåbär/hallonkräm istället för blåberssoppa när vi var på nyårstur.

Med varmt vatten i termosen blandade vi till krämen i en snödriva (-34 grader kallt) ett par slevar varm kräm, nån kall och sedan glass... Mums när det är kallt ute.

En annan gång hade vi en dag kvar på vandringen men vi hade endast havregryn och vitlök kvar, inte så gott direkt.

Annars var ju tortellini, bernäsås och jordnötter en klassisk hajkmat när man var yngre. Fett och kolhydrater i perfekt kombination. Enkelt att laga: koka tortelini en stund, häll ej av vattnet ner med lite smör och bernäsåspulver och jordnötter, smaskens...
 
Får

En gång på en överlevnadsutbildning fick vi ett levande får, som vi slog ihjäl, styckade och delade upp mellan oss. En stark upplevelse för de flesta av deltagarna.
 
öringen; sa:
Snabbmakaroner kokade i folköl :)
Några kompisar drabbades av ett läckande tält när vi åkte längs Klarälven i åttonde klass. Följden blev dyblöta kläder och dito sovsäckar, samt i dubbel bemärkelse sura besättningsmän på flotten. När vi andra skulle luncha var de för trötta, frusna och allmänt ynkliga för att kunna lägga till vid stranden och äta lunch, så de drev vilt svärande in i ett bakvatten.

Under eftermiddagen träffade vi dem igen, när vi drev förbi. Då såg de ännu värre ut. De hade ätit enbart makaroner (vi andra hade "sovlet"), men å andra sidan, enbart makaroner har underhållit många doktorander i väntan på nästa ansökningsavslag. Deras makaroner var tyvärr blandade med läckande T-röd, eftersom de i all vätan inte märkt att fukten på makaronerna var sprit. Följden blev akut spysjuka för alla fyra, i regnet och snålblåsten.
 
Strykarräven; sa:
Deras makaroner var tyvärr blandade med läckande T-röd, eftersom de i all vätan inte märkt att fukten på makaronerna var sprit. Följden blev akut spysjuka för alla fyra, i regnet och snålblåsten.

Jag skulle ge dem en medalj för att de pallade att få i sig så mycket t-rödsmakaroner att de blev sjuka. En enda droppe smakar ju rostad räv!
 
PAddling

Kommer nu när ni nämner det ihåg en kanottuna som läckte lite, så efter en liten olycka i en fors så såg vi att tunnan flöt med strömmen.
- Skönt med kanottunna så maten håller sig torr!
- Men ser det inte ut som den flyter lite lägre
- Nejdå, den är tät, eller kanske inte, saatan!

Vi lykades fiska upp den innan den sjönk helt i alla fall. Men vi fick spritsa ut pomes fritsen i stekpannan, steka upp kanelbullarna osv, ingen höjdare direkt!
 
Att träkol minskar vätskeförlusten fick ett par elever på en svältkurs lära sig när de smälte ner fogen i konservburken i bären innan de slafsade i sig dem. Blyförgiftning behöver inte ske med 800m/s. De blev duktigt sjuka och kom antagligen upp i avsevärda hastigheter i vätskeförlsten ur bägge ändar. Så passa kastrullen medan ni lagar mat.
 
Det verkade inte så udda, min vandrarkamrats halvtorkade plommon. Och gott var det. Åt en hel del, tills det blev raketfart på magen. Resten av plommonen grävdes ner.

Grön Jello kommer jag heller aldrig mer att äta. Konsistensen, smaken....

Raskesven
 
umemorgan; sa:
Menar du att det finns några näringsämnen i laven, eller fyller den bara magen? Kokad lav kanske är ännu bättre.

Näst efter rötter är väl lavar den smidigaste kolhydratkällan i svensk natur - lavgegga är väl ett klassiskt inslag i överlevnadsutbildningar i norra Sverige.

Men för att man ska få i sig de volymer man behöver så ska nog laven vara både kokad och urlakad, ja.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.