Mattermos

Korvstroganoff med ris har jag testat med gott resultat. Ett tips med ris och pasta är att minska koktiden för bättre koncistens efter några timmar i termos.

VH//Anders
 
I mattermosen brukar jag tillreda soppor. Köper vanliga pulversoppor, minestone, amerikana och allt vad de heter. Dessa soppor kostar lite mer än en tia så dessa är ett ekonomiskt alterna tiv till friluftsmaten tycker jag. Eftersom de ska koka i tio min. innan de är färdiga så är det inte någon "bränsleekonomisk" mat. Därför så kokar jag upp i lit. vatten som jag slår ner i termosen. Där efter så rör jag ner soppulvret. Soppan är färdig efter ca: 1 tim.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips