Matsäck på tåget

Okej, inte direkt om fjällvandring och dessutom en fråga som bara berör oss boende i södra Sverige.

Men, vad äter ni på tåget? Det finns ju inte så värst mycket utbud i bistron och ofta är det som finns slut.
 
Frukt, mackor, Risifrutti, yoghurt etc. Saker som är lätta att ta med. Brukar inte vara något problem med hållbarheten över en natt. Finns även drickyoghurt som inte kräver kylförvaring vilket är bra till morgonmackorna.
 
Okej, inte direkt om fjällvandring och dessutom en fråga som bara berör oss boende i södra Sverige.

Men, vad äter ni på tåget? Det finns ju inte så värst mycket utbud i bistron och ofta är det som finns slut.

Trots att frågeställningen tydligen inte berör oss norr om Dalälven då vi antas inte åka tåg, varken norrut eller söderut eller västerut så dristar jag mig till ett svar ändå.

När jag jobbade på järnvägen (som det kallades då) så hade jag smörgåsar som jag hade färdigställt hemma i köket innan avresan. Jag hade även mjölk i en urdrucken flaska från gröna lyktan. Till detta fanns varmt kaffe i en termos. Som efterrätt eller mellanmål hade jag ofta äpple eller banan. Ville jag lyxa till det blev det en chokladkaka.

😊
 
Mat

Okej, inte direkt om fjällvandring och dessutom en fråga som bara berör oss boende i södra Sverige.

Men, vad äter ni på tåget? Det finns ju inte så värst mycket utbud i bistron och ofta är det som finns slut.

Det har vartit diverse på tåget men testade de där nya mjukkonserverna med värmepåse och det funkade bra. Men det började ånga ut påsen ordentligt så man bör vara lite avsides.
 
Rejäla smörgåsar på rågbröd, frukt, yogurt, vatten, kaffe i thermos. Choklad som efterrätt. Det finns inga fel.

go tur
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Beror på hur länge

Beror på hur länge en ska sitta på tåget. Om det bara är över dagen så klarar jag mig med mackor, banan, en flaska vatten och kanske en liten chokladbit som efterrätt. Från Stockholm blir det ofta en påse från McDonalds eller Burger King, särskilt om resan går över måltider.

Om det är över natten så blir det väl matvaror som klarar rumstemp, så tubost på mackorna, nötter osv. Man kan ju ta med sig saker som inte klarar sig så länge i rumstemp också, bara man äter upp det först.
 
Ägg har löst många problem i mitt liv. Men du kan ta med dig vad du vill så länge du inte tycker att det blir oaptitligt som okylt. Ingenting som jag kan komma på, eventuellt bortsett från färskmjölk eller varm chokladmjölk, hinner bli gammalt på <24h.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips