Mackjärn över öppen eld

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa Deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Men människa hur äter man julskinka utan senap. Det är ju det viktigaste
med hela julen. En knäckebrödsmacka med julskinka och senap. /John
+1 på den!
Knäckemackan med första skivan julskinka + senap, direkt efter att griljeringen är klar,
den var/är ju höjdpunkten på natten före julafton!!!
/Odd
 
När jag var mindre och vi hade anställd/dräng (inklusive rätt namn för en dräng - Egon ) på gården så tyckte han att kall skivad kokt potatis och en _riklig_ slinga med ketchup på mackan var alldeles utmärkt smörgåspålägg ovanpå den ganska generösa lagret med smör (som gårds och skogsarbetare så brukar inte buk-fettet vara någon större problem - det gick åt många kalorier per dag för sysslorna) - kan inte minnas att jag någonsin senare sett någon med liknande smak. Själv förmådde jag inte ens prova...
 
Har man skinka på knäckemackan är lite Dijonsenap ett måste. Starkt och gott. Annars är hemmagjord hummos på skinkan/pastrami en höjdare också. Angående kall skivad potatis som pålägg, så är det också väldigt gott med kaviar och gräslök.

Har ett mackjärn jag aldrig använt. Att bära 1 kg extra
för några mackor är inte så högt prioriterat. Det enda bröd jag äter på tur är tortillabröd.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)
 
senap och skinka gifter sig med varandra, ketchup gifter sig inte med nånting förutom varmkorv.

Frukostknäcke nr 1:

En falu rågrut, smör, skinka, dijonsenap, ett skivat ägg, majonäs, dill, svartpeppar och örtsalt.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Hipsterradarn slog i taket. Vitpeppar? Nymald? :-O
Vitpeppar tar man bara fram två gånger om året. När man ska lägga in gurka och till jul när man ska äta lutfisk.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Knäckebröd med lök?!...tillåt mig tvivla, men kanske om den är picklad eller kommer från en sillburk.

Skivad potatis med nån topping gör knäckemackan krämig, rustik och matig. Borde serveras på varje seriöst café. Borde även funka med ansjovis, lite gräddfil och gräslök
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips