Mackjärn över öppen eld

Men människa hur äter man julskinka utan senap. Det är ju det viktigaste
med hela julen. En knäckebrödsmacka med julskinka och senap. /John
+1 på den!
Knäckemackan med första skivan julskinka + senap, direkt efter att griljeringen är klar,
den var/är ju höjdpunkten på natten före julafton!!!
/Odd
 
När jag var mindre och vi hade anställd/dräng (inklusive rätt namn för en dräng - Egon ) på gården så tyckte han att kall skivad kokt potatis och en _riklig_ slinga med ketchup på mackan var alldeles utmärkt smörgåspålägg ovanpå den ganska generösa lagret med smör (som gårds och skogsarbetare så brukar inte buk-fettet vara någon större problem - det gick åt många kalorier per dag för sysslorna) - kan inte minnas att jag någonsin senare sett någon med liknande smak. Själv förmådde jag inte ens prova...
 

Calexico

Avstängd
Har man skinka på knäckemackan är lite Dijonsenap ett måste. Starkt och gott. Annars är hemmagjord hummos på skinkan/pastrami en höjdare också. Angående kall skivad potatis som pålägg, så är det också väldigt gott med kaviar och gräslök.

Har ett mackjärn jag aldrig använt. Att bära 1 kg extra
för några mackor är inte så högt prioriterat. Det enda bröd jag äter på tur är tortillabröd.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Calexico

Avstängd
senap och skinka gifter sig med varandra, ketchup gifter sig inte med nånting förutom varmkorv.

Frukostknäcke nr 1:

En falu rågrut, smör, skinka, dijonsenap, ett skivat ägg, majonäs, dill, svartpeppar och örtsalt.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Hipsterradarn slog i taket. Vitpeppar? Nymald? :-O
Vitpeppar tar man bara fram två gånger om året. När man ska lägga in gurka och till jul när man ska äta lutfisk.
 

Calexico

Avstängd
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Knäckebröd med lök?!...tillåt mig tvivla, men kanske om den är picklad eller kommer från en sillburk.

Skivad potatis med nån topping gör knäckemackan krämig, rustik och matig. Borde serveras på varje seriöst café. Borde även funka med ansjovis, lite gräddfil och gräslök
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips