Mackjärn över öppen eld

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Men människa hur äter man julskinka utan senap. Det är ju det viktigaste
med hela julen. En knäckebrödsmacka med julskinka och senap. /John
+1 på den!
Knäckemackan med första skivan julskinka + senap, direkt efter att griljeringen är klar,
den var/är ju höjdpunkten på natten före julafton!!!
/Odd
 
När jag var mindre och vi hade anställd/dräng (inklusive rätt namn för en dräng - Egon ) på gården så tyckte han att kall skivad kokt potatis och en _riklig_ slinga med ketchup på mackan var alldeles utmärkt smörgåspålägg ovanpå den ganska generösa lagret med smör (som gårds och skogsarbetare så brukar inte buk-fettet vara någon större problem - det gick åt många kalorier per dag för sysslorna) - kan inte minnas att jag någonsin senare sett någon med liknande smak. Själv förmådde jag inte ens prova...
 
Har man skinka på knäckemackan är lite Dijonsenap ett måste. Starkt och gott. Annars är hemmagjord hummos på skinkan/pastrami en höjdare också. Angående kall skivad potatis som pålägg, så är det också väldigt gott med kaviar och gräslök.

Har ett mackjärn jag aldrig använt. Att bära 1 kg extra
för några mackor är inte så högt prioriterat. Det enda bröd jag äter på tur är tortillabröd.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)
 
senap och skinka gifter sig med varandra, ketchup gifter sig inte med nånting förutom varmkorv.

Frukostknäcke nr 1:

En falu rågrut, smör, skinka, dijonsenap, ett skivat ägg, majonäs, dill, svartpeppar och örtsalt.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Hipsterradarn slog i taket. Vitpeppar? Nymald? :-O
Vitpeppar tar man bara fram två gånger om året. När man ska lägga in gurka och till jul när man ska äta lutfisk.
 
Nej, nej, nej! Ni gör alla fel med den kalla potatisen. Knäckebröd och mycket smör är rätt. Men sen ska det bara vara rikligt med salt och nymald vitpeppar. Alternativt tunnt skivad rå lök och salt.;)

Knäckebröd med lök?!...tillåt mig tvivla, men kanske om den är picklad eller kommer från en sillburk.

Skivad potatis med nån topping gör knäckemackan krämig, rustik och matig. Borde serveras på varje seriöst café. Borde även funka med ansjovis, lite gräddfil och gräslök
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips