Lunch på vinter turer?

Många varianter

finns det. Jag brukar använda varm nypon eller blåbärssoppa i literflaskor i dunrastjackan i ryggsäcken. Mackor med lite olika pålägg. Jägarsnus. Kaffetermos.

Thure
 
och till det

smakar det säkert bra med en burk makrill med tomatsås. Trist bara att den kladdiga förpackningen ska hem igen!
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Jag gillar inte konserver på vintern (inte i övrigt heller), de tenderar att frysa och är då meckiga och onödigt energikrävande att värma upp.

Istället brukar jag felberäkna mitt energibehov i underkant och blir således hungrig, arg och grinig under hela turen. Dessutom onödigt smal och klen. På nästa vintertur ska jag ha med mer köpefrystorkat, av helt bekvämlighetstekniska skäl.
 
Ät tillräckligt lite och kör slut på dig så blir du till ett kolli för dina turkamrater!
Eller ät tillräckligt mycket och ofta, ca varannan timme och var en god turkamrat. Du väljer!
 
hejsan
klart man ska äta nåt !
det är ju halva nöjet med att ta en tur liksom ..

en vinterdagstur på egen hand kan innefatta en liten termos med choklad, ett äpple eller banan, kanske karva lite på en köttbit från innerfickan, kanske en chokladbit eller en näve nötter, varför inte några knäppisar i en termos...

i sällskap funkar kaffehurran eller nån snabbsoppa, kanske en korvsnutt eller knäppisar, lite skav, en macka eller nåt..

knäppisar på vintern,( i termos eller kastrull) . grill eller stekkorv på sommaren,, med tillbehör.såklart ;)


"de ska va gött å leva, annars kan de ...."

vänligen nils
 
Hej Arctic Fox!
Svaret på din fråga beror ju helt på vad du menar med vintertur. Menar du dagstur eller vecktur i tält?

undrar HåkanF
 
Låg det ett självändamål i detta eller är det dags att öka matmängden?

Naturligtvis inte ett självändamål, och lite ironiskt överdrivet. Jag kan gå väldigt väldigt länge så länge jag får kaffe och snus. Men jag är på tok för bekväm nuförtiden, därav vill jag börja mer med köpetorrmat. Orkar inte torka själv o blötlägga och ha mig.
 
Brukar slänga ner torkade saker i en mattermos och hälla på vatten. En typ av pasta som har visat sig fungera bra är Icas små söta snäckor ur I (hjärta) Eco sortimentet. Kompletteras med en 50g klump med cocosfett, ekologisk buljong, kryddor samt 70g sojaprotein. Häll på kokhett vatten så det täcker. Det är min lunch och har varit det under två hela vintrar.

Sojakuddar kan säkert ersättas av torkad fisk, ölkorv, osv för de som är blandkostare samt vegetariskt av torkad tofu, röda linser, torkade grönsaker, svamp och lök. Använd fantasin och exprimentera med att laga lunch hemma. Det är ofta när man inte vill ta fram köket man behöver en ordentlig lunch. Kombinera med torkade bitar av toast som skurits i fyra mindre bitar.

Förvara tillsammans med förstärkningskläder längst bak eller fram i pulkan så kan man gränsla pulkan sittande på liggunderlaget under kapellet. Vinden i ryggen, upp med huvan och en snabb lunch. På't igen, Rödkallen nästa...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips