lättast möjliga kastrull

Den procentuellt största viktvinst jag någonsin gjort var nog när jag vägde stekpannan till Trangiaköket och landade på 220 g. Eftersom jag aldrig steker något (och när jag gör det så går det ju hyfsat att steka i en kastrull också) så bytte jag mot en pajform av folie på 5 g. Denna funkar då som lock.

Jörgen

Sorry gammal tråd, men blev tvungen att bumpa detta.
Lägger dit en utskruen plastskärbräda istället för stekpannan som "lock" för Trangian..
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Gaserna från brännaren som går efter sidan på grytan är betydligt hetare än 100 grader C - kan vara uppemot och över 200 grader C och då faller de flesta vanliga plaster bort utan kräver PTFE-plaster om det skall hålla för 200 grader C och lite högre.
 
Sparkar lite mer i denna gamla tråden.

Trådskaparen hade ett omnifuel. Ett sådant kör jag också, dock bara vid kall väderlek. Till det kör jag en 3l eta kastrull. Sommartid kör jag dock ett etaExpress kök.

Varför?

Under sommaren är ett omnifuel overkill om man inte befinner sig på mycket hög höjd eller någonstans där tillgången till bränsle är begränsad. Är man 4 personer som ska ut och motiverar valet av omnifuel sommartid pga det, så är det ändå bättre att ha ett kök var om det skulle ske ett haveri. Bättre att stå med 3 små kök på 4 personer än att stå utan kök och vara tvungen att avbryta turen.

Vintertid så kör jag omnifuel med en stor kastrull och oftast med primus egna petroleumbränsle. Detta för att kunna smälta så stora mängder snö som möjligt på en gång samt att flytande bränslen fungerar bättre vintertid.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips