Koordinat

Jag har koordinaterna ex. 37.07348N 6.37780W och ska då vara nånstans i donana, spanien. Hur gör jag när jag vill ladda in denna punkt i min garmin gps, (modell nuvi 3790T) ??? W-koordinaten går inte att få in. Det är för lite siffror i W-koordinaten känns det som, har försökt höfta in lite nollor men det funkade ej.
 
Senast ändrad:
Program + webb

Jag brukar testa GPS Visualizer om det gäller transformation av enstaka punkter, alternativt hela filer: http://www.gpsvisualizer.com/calculators

Finns också en GPS Babel-programvara att ladda hem och använda - har jag dock inte testat i nån större utsträckning: http://www.gpsbabel.org/

(Apropå W-värdets format - har du testat att sätta en nolla framför sexan = 06.37780? HAr ingen aning om det funkar, men kan vara värt att testa.)
 
Testa decimalgrader, N37.07348 W 6.37780 så som jag angett här fungerar det i Garmin Road trip och i min Garmin 765T. Välj alltså h ddd.ddddd i menyn.
Och du hamnar precis mitt i Donana, en mycket vacker plats, jag har varit där flera gånger..
 
Meny, Vart?, Koordinater, meny (de tre strecken), Format, h ddd.ddddd°, Spara, övre fältet, N3707348, Klar, undre fältet, W00637780, Visa på kartan.

Nä, jag kunde det inte ur minnet - jag testade på min egen!
 
Problemet löst. När jag knappar in W koordinaten ändrar den automatiskt till O istället. Ändrade till engelska som textspråk och då ändras inte W till O. Rapporterade denna mycket enerverande bugg till Garmin som svarade att deras tekniker är medvetna om problemet och jobbar på en uppdatering.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.