Vilket kastrull är bäst?
Har nu en Trangia 2.5l med handtag och lock.
Den är gjord av vanlig aluminium.
Men jag tycker den är för känslig. Tex om man
packar den i ryggan och det klämmer lite så
får den lite oval form och sedan passar inte locket.
Locket har förövrigt aldrigt haft speciellt bra passform. Dessutom ser inte bottnen så fin ut efter ett tag när man bränt på den med multifuelkök (den blir bucklig av värmen). Önskvärna egenskaper hos min nya kastrull är
Låg vikt
Stabilt material
Volym runt 2.5-3 liter
Ska användas till snösmältning och allmän
matlagning.
Vad ska jag köpa?
Har nu en Trangia 2.5l med handtag och lock.
Den är gjord av vanlig aluminium.
Men jag tycker den är för känslig. Tex om man
packar den i ryggan och det klämmer lite så
får den lite oval form och sedan passar inte locket.
Locket har förövrigt aldrigt haft speciellt bra passform. Dessutom ser inte bottnen så fin ut efter ett tag när man bränt på den med multifuelkök (den blir bucklig av värmen). Önskvärna egenskaper hos min nya kastrull är
Låg vikt
Stabilt material
Volym runt 2.5-3 liter
Ska användas till snösmältning och allmän
matlagning.
Vad ska jag köpa?