• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Lätt kokkärl som rymmer gastub och "Pocket Rocket"

Hej.
Jag skulle behöva tips på ett lätt kokkärl på ca 0.8-1L med handtag som rymmer 1st 250 Grams gastub invändigt och gärna även ett mini-gasolkök av typen "Pocker Rocket" eller motsvarande.

Primus 230grams har en ytterdiameter på 108mm och höjden är 85mm.

Aluminium eller möjligen Titan känns väl aktuellt för viktens skull, har funderat på Trangias 27 serie med packpåse men det måste väl finnas fler alternativ ?

(Trangia 27 gryta väger 80gram och tamoj 48gram = 128gram som referens)
 
Senast ändrad:
Optimus Terra Weekend HE rymmer en 230g gastyb, vindskydd och en MicroRocket. Kanske inte dem lättaste grytan dock pga värmeväxlaren vilket också skall undvikas om du villanvända köket i tältet pga kolmonoxidrisken.
I så fall är Julas ett alternativ:
 
Skaffade 1L ca titanbytta no name för 8 år sen, rymmer både gas, eldstål och en minimal brännare (min är numera av Soto). Motsvarande bytta ungefär finns under märket Toaks i Sverige.

Egentligen var den rätt kass dftersom locket inte sitter särskilt bra, så numera kör jag med en RF från Solostove istället. Den tål ju också öppen eld lite bättre. Ett välsittande lock är värt mycket när byttan ska flyttas av och på eld, stå på eftervärmning och packas med innehåll.

Vindskydd kan göras av alufolie eller improviseras med ryggsäcken. Den som är djärv kan ju elda i absiden också.
 
Jag skaffade förra veckan primus essential trail kit. Än så länge nöjd. Brännaren får plats monterad, om man nu vill det. Känns stabilare än lösningar jag tidigare känt på.
 
Tack för alla bra svar. :)

Just nu lutar det nog åt att det nog blir ett Primus Litech Trek Kettle och någon av Sotobrännarna i fall jag nu beslutar byta ut Trangia 27:an på soloturer.

Alternativet är väl att bara köra med vindskydden, gasbrännaren och 1st bytta från Trangia 27an jag har så man får ner vikten lite då det är ett stadigt och bra och stadigt kök.
Fast packvolymen blir ju förstås den samma, vi får se när inkommande nya ryggsäcken landat hur mycket den sväljer.
 
Senast ändrad:

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>