Kök för vandring

Hejsan,

jag skall ut och knata kungsleden med min flicka i sommar och undrar lite om vad ni har för erfarenhet av kök för sommarbruk.

Själv funderar jag på ett Primus Alpine Power Cook, som man sätter direkt på gasflaskan. Det väger ju knappt nåt och är bra drag i. Men jag har aldrig kört med något annat än Trangia och det känns lite väl slött.

Det borde väl räcka med ett kök på två pers?

Tacksam för alla erfarenheter, tankar och tips!

/Nippe
 
Primus Alpine Power Cook är ju ett enkelt kök fungerar säkert bra sommartid i Sverige. Det har inget vindskydd men sommartid duger det. MEN om man ändå skall ha något enkelt så kan man lika gärna köpa billigare på t e x Biltema 100 kr.
 
"Gamla hederliga" Trangia

Men med gastillsats såklart!

Ett ordentligt vindskydd är mycket viktigt för bränsleförbrukningen. Det står stadigt och kastruller måste du ändå ha med. Vindskyddet väger såklart lite extra men jag tror att det är värt det.

Per
 
tält eller stuga?

Jag skulle satsa på gastillsats till traglia om jag skulle sova i tält, billigaste och lättaste gasbrännaren om jag (väsentligen) skulle sova i stuga.
 
tält eller stuga?

Jag skulle satsa på gastillsats till traglia om jag skulle sova i tält, billigaste och lättaste gasbrännaren om jag (väsentligen) skulle sova i stuga.
 
Ostadigt

Testade en motsvarande variant (kan vara primus???) i somras och slogs av att det var väldigt ostadigt samt att det gick bra mycket snabbare med Trangia köket (med gastillsats) PGA vindskyddet.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Båda typerna provade.

Hej!

Jag har i flera år använt den typ av kök, som Du funderar på. Tyvärr kan jag väl säga att man förlorar en hel del effekt på att jaga gram. Mycket värme försvinner ut i tomma intet i fjällvindarna.

Under en tältabsid fungerar det bra.

Men numera använder jag den typen bara till söndagsutflykter i närområdet.

Ett Primus med vindskydd ger bra mycket mer i utbyte, trots lite ökad vikt. Men gasen används mer ekonomiskt och allt går snabbare, särskilt i dåligt väder och ute under bar himmel.

Det är SKILLNAD! Jag lovar...!

//Mvh Bert
 
Vindskydd

Å andra sidan så väger ju inte staniol speciellt mycket om man nu vill ha ett vindskydd till sitt gaskök.

/Richard
 
Power cook

Det är ett helvets drag i power cook, nästan för mycket 4000w, det är lätt att bränna fast maten, satsa på ett av primus enklare kök i stället, å ta med ett vindskydd. Köp inget biltema skit, du kommer bara bli arg när grejerna går sönder.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips