Kissnödig!!

Hur gör man när man måste kissa i/från kajaken? OK, lättast är att gå iland o kissa. Men om man tänker sig en lite längre överfart där man kanske blir sittande i flera timmar, hur gör man då?

För killar är det väl inget stort problem, men hur gör ni tjejer? Har någon ett bra tips? Finns det några praktiska hjälpmedel? Har själv funderat lite över hur man skulle kunna göra ett sånt, men finns det nåt färdigt som funkar (även i en liten sittbrunn)?

Hjälp!

Malin
 
en viss typ

Nu är jag inte någon tjej så jag har lite svår att komma med något jag provat. Vad jag vet så finns det dock en pottliknande skopa som man enligt vissa kan klämma fast med hjälp av benkraft. Troligen får man då "resa" sig med hjälpa av armarna till viss del. Min mamma köpte en vid ett tillfälle, jag minns inte var dock. Hon använde den inte i kajak heller iofs. jag återkommer när jag kollat med mamsen.

Peter
 
Pottan

Får också relatera till lilla mamma...
Pottan finns/fanns att köpa på apoteken. Enl uppgift är/var den bra.

Mvh
ABH

PS. Det är inte alltid så lätt för oss killar heller i en kajak...DS
 
Fäärdig!,..fäärdig!,...FÄÄRDIG!!!

Hejsan Malin!
Följande artiklar, med sköna namn, står att finna hos Globetrotter:
-Sani-fem Freshette, at07001:
http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?&mod_nr=at07001&r=468

-Pinki Nottoilette, nu07001:
http://www.globetrotter.de/de/shop/...tel,+First+Aid,+Insektenschutz&u_kat=Toilette

-Minilet Outdoor-Toilette, iv07001:
http://www.globetrotter.de/de/shop/...tel,+First+Aid,+Insektenschutz&u_kat=Toilette

För gubbarna:
-Urimed URIbag, ur07001:
http://www.globetrotter.de/de/shop/...tel,+First+Aid,+Insektenschutz&u_kat=Toilette

Hoppas du finner en lösning.
Själv så orsakade min "nö(r)dighet" ett stort pådrag ifrån Kustbevakningens sida.
Deras stora tvåmotoriga flygplan fick syn på mig som ovetandes om fågelskyddsområdets utbredning på Marskär, hoppade i land för en snabb men oooo så efterlängtad drill. Förstog inte varför piloten vände planet och gick in för en lågsniff...
Vinkade lättad till den trevliga piloten och satte mig fortfarande helt oanandes i kajaken för att fortsätta paddla norr ut.
Då ser jag en snabb styrpulpetsbåt med två ämbetsmän som far emot mig i högsta fart!
Förhöret som följde var inte helt otrevligt men ack så onödigt känns det som. Om jag bara studerat kartan lite bättre...
Turligt nog har det utlovade bötesföreläggandet uteblivit. Troligen för att Marskär helt saknade skyltning i min riktning. Jag lovar dock att läsa på så att jag aldrig klampa in i något fågelskyddsområde igen. F´låt..!
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.