Kaffe

Själv har jag med mig en liten enpersons kaffepress. Det blir väldigt gott och bra. :)

(sen har jag med mig en kaffekopp också...)
 
Kokkaffe

gärna med mörkrostat är en favorit ute. Men är det långtur med ryggsäck så sparar jag ofta vikt genom att ha med påsar med espressoneskaffe.

Bryggkaffe är helt OK också t ex vid paddling. Träkåsa!

Thure
 
Gevalia espresso-sticks.
Eller pressokaffe, dâ med Zoegas kaffe och gärna i riktig kopp.
Jag bär gärna de extra grammen för att fâ riktigt kaffe.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Bodum CoffeeMaker

Jag brukar köra en äldre variant av pressobryggare från Bodum.
Dubbelväggig för värmehållning, dricklock för att slippa spilla och av plast med hyggligt viktförhållande Fungerar bra att dricka te och vatten ur oxå.

Kolla:
http://www.bodum.com/b2c/index.asp?shpId=4&id=1505-01FM-C&famId=10&famSubId=1007

Brukar mala upp kaffebönor, tämligen grovt för att passa prezzo-metoden, ganska mörkt rostat, kvällen innan utfärd och förpacka "så lufttätt som möjligt". Syre förstör kaffe fort.
Bara lukten av det nymalda kaffet när ryggsäcken öppnas förhöjer upplevelsen.

- Har använt frystorkat, funkar men ingen "upplevelse"
- Har använt mockabryggare (aluminium, IKEA eller butik), gott men lite meckigt, tungt och opraktiskt. Effektivt på gas-/multifuelkök
- Är nybörjare på att använda kokkaffe, kan inte uttala mig. Aromen förstörs om kaffet kokas.
- Har sett lite olika "handespresso-maskiner" men känns mest "pryligt".

Generellt skall kaffe bryggas mellan 92-96 grader C och varmhållning max en halvtimme med max 80 grader C.

Lycka till, valet är ditt!
 
Ortlieb

har en läckande produkt, ett kaffefilter för bryggkaffe, mycket användbart och resultatet blir precis som hemma, ljuvligt gott! Rekommenderas!
 
På tur...

När gott kaffe är riktigt viktigt är det inte dumt att blanda 1/3 bryggmalet och 2/3 kok-kaffe, det ger en liten extra dimension. Kokat i en panna utav rostfritt stål.


valdemar
 
??

Är det för besvärligt att släpa på en såndär liten espressobryggare. En sån man fyller med vatten och kaffe och ställer på plattan, Funkar en sån ?
 
Min nybörjartur

Tog med mig kaffefilter ut. Öppna ett kaffefilter och fyll med en portion kaffe. Ställ i din kåsa. Kok ditt vatten och häll i filtret. Efter några ihällningar har du sugit ut aromen och smaken. Låt ligga en stund i kåsan innan du låter det sista rinna ut. Tryck ut det sista mot en sked. Blev bra för mig.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips