Isle of Skye

Då är det bokat och klart , fyra dygn på Isle of Skye.
Tar tacksamt emot tips på saker/platser som måste upplevas. Gärna väldigt konkret som tex den där dalgången...den bäcken....
 
Isle of Skye är en underbar plats om vädret är med er :)

Ni kan hitta massor av vandringar på http://www.walkhighlands.co.uk/skye/, men jag kan plocka ut ett par som jag tycker är bra. Jag antar att ni har bil för nedan tips.

1) Duirininsh - halvön längst västerut har en spektakulär kust som är värt ett besök. Jag gick Hoe - Waterstein head och det var en kittlande kustvandring med 200 - 300 meter stup ner i havet. Det kan vara fint även nedåt McLeods maidens också om man vill vandra längre. Längst upp ligger Neist Point, en känd fyr.

http://www.walkhighlands.co.uk/skye/watersteinhead.shtml

2) Trotternish - Spektakulärt "jordras" där ena halvön rasat ner och skapat en brant ås längst med halvön. Klassiska besök är The Storr och Quiraing. Personligen gillade jag Quiraing mer:

http://www.walkhighlands.co.uk/skye/quiraing.shtml

3) Cullin Hills - Bergskedjan som gör Skye till ett klättermecka. Om man inte har för avsikt att klättra så rekommenderar jag båtturen ut till Loch Coruisk. Den går från Elgol ett par 3-4 turer per dag. Man kan kombinera med vandring tillbaka om man vill.

http://www.walkhighlands.co.uk/skye/lochcoruisk.shtml

Från Elgol kan man göra dagsutflykter till Isle of Rum. Har ni tiden kan det vara ett mycket trevligt utflyktsmål:

http://www.walkhighlands.co.uk/islands/barkeval-hallival.shtml

Det finns massor mer att göra men ovan besök kommer nog inte göra er besvikna om väder är med er. Skulle vädret vara emot er finns det ju alltid Talisker distillery mm :)
 
Tack

Stort tack för tips.
Nr 1 verkar givet.
Nr 3 Cullin Hills lär också få ett besök, dock ingen klättring men lite fria strövtåg, lät intressant med båttur ut till Loch Coruisk.
Oavsett väder så blir det ett besök på Talisker.
 
Blaven

Cuillins är ju inget för de som inte tycker om att använda alla fyra... ;-)
Vi blev ju rätt snabbt varse om att scrambling bland skottarna kunde betyda rätt exponerad klättring, glada amatörer som vi var.

Därför kan Blah Beinn vara ett nog så bra alternativ:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Blà_Bheinn

Om bothyn Camasunary fortfarande är tillgänglig för övernattning kan den ju vara en bra startplats för Blaven.
 
Lätt förvirrad

Jag trodde att Cuillin Hills var hela "Bergskjedjan" men Farbrorvattenmelon´s inlägg gör mig lite osäker, jag kanske har missuppfattat något.
Vad jag inte missuppfattat är att med frun i sällskap så lär det inte bli någon toppbestigning utan enklare vandringar/promenader. Därav exemplet med sevärda dalgång osv...
 
Jag trodde att Cuillin Hills var hela "Bergskjedjan" men Farbrorvattenmelon´s inlägg gör mig lite osäker, jag kanske har missuppfattat något.
Vad jag inte missuppfattat är att med frun i sällskap så lär det inte bli någon toppbestigning utan enklare vandringar/promenader. Därav exemplet med sevärda dalgång osv...

Ingen av de alternativ jag postade är annat än enkel vandring så det behöver du inte oroa dig för.

Om ni vill ha en mycket enkel tur så kan ett besök på Dunvegan casle med trädgården vara fint tillsammans med en promenad ut på coral beach som ligger strax norr. Dvs om man tröttnat på bergen.

http://www.walkhighlands.co.uk/skye/coralbeaches.shtml
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
trekker44 Isle of Man Trekking 1
Gunnar81 West Higland Way och Sile of Skye - bilder Trekking 4

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.