Hur vintersäkra bilen?

Tv4 nyhetsmorgon borde kanske borde köra ett "vinterkitta bilen" med inhyrd "Expert" nu när det kommit 3cm snö söder om Dalälven då det verkar vanligt få låsningar hur man löser köldrelaterade problem i dessa Globala uppvärmningstider ?

Jag såg till exempel att dom körde ett program hur man spänner på sig turåkningsskidor, mycket bildande. :)

Varför inte använda Statsägda /delvis statsägda Televisionen i utbildningssyfte nu när vi ändå har den i drift, borde gå att klämma in någonstans mellan Lets Dance och Talang ?
 
Senast ändrad:
Minsts problemet kommer nog att få fart på bilen när vattnet stängs av pga elen tryter.. Då är de nog varmare att gå till jobbet o sen hugga ved som fritidsaktivitet... 😁👍
 
Kallstart -20-30 på en stor diesel kan motsvara tusentals mil på personbil 100 tals räkna på detta om ni har bilen länge slipper ni renovera motorn eller byta bil i förtid uppg. var kanske före syntetoljorna kom men stort slitage även med 5-40 olja tid anv man 20-40 på diesel ev 10-40 i Norr.
Det där med motorslitage är nog betydligt överdrivet med en högkvalitativ 5-30 olja på vintern. Min Mazda 626 1989 köpt ny gick 42000 mil och alltid kallstartad. Vid skrotning såldes motor och växellåda som efter ett kompressionstest visade höga och jämna värden. (heja Japan).......;)
 
..som ägs av ? :cool:

Luska lite så får du se.
Detta är ju OT i denna tråd så ska väl egentligen inte fortsätta diskussionen här.
Men staten kan ju inte påverka innehållet på TV4. De ville inte ens bli delägare till TV4 men deras 38% i Telia räckte inte för att stoppa affären.
Hade faktiskt missat den affären (som skedde 2019) så tack för tipset, det fanns en del intressant att kolla upp där ja..
 
Har du fått svar på hur du skall få igång bilen i stugan?
Diesel är svårt när det kryper under -30 och blir det -35 eller kallare kommer den ha mycket svårt att starta pga att bränslet stelnar.

Bensinbilar har inte riktigt det problemet men alla bilar har det svårt när det blir riktigt kallt eftersom batterikapaciteten sjunker och motoroljan blir seg.

-Bra batteri
-Elektrisk motorvärmare
-Jumpstarter, ett slags extra batteri med hög strömkapacitet som du kopplar till det befintliga batteriet
-En termos med varmvatten som du häller lite långsamt över batteriet, vilket ökar kapaciteten att leverera effekt. Alternativt ta in batteriet över natten.
Men självklart löser en motorvärmare de flesta problemen.
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!