Hur tillagar man REAL Turmat?

Hej,

Jag har efter några försök fortfarande inte lyckats tillaga Real-mat rätt.

Jag har vid tillfällena öppnat påsen och blandat om lite i ingredienserna, kokat upp vatten med vattenkokare och sedan häll upp till sträcket i påsen. Blandat och sedan stängt påsen. Sedan har jag väntat i upp till 15 min.

Trots den proceduren så är det alldeles för mycket pasta som fortfarande knastrar mellan tänderna och är otillagat.

Är det någon som har liknande erfarenheter och har ni några tips hur man gör om gör rätt?

Jag har de gånger jag ätit maten också vaknat upp på natten med magknip. Är det troligt att det hör ihop med den ofärdiga maten eller tål jag bara inte REALmat?

mvh
cake
 
Äter inte frystorkat jätteofta tyvärr...men jag har sällan upplevt problem. Jag häller på kokande vatten, stänger och skakar omsorgsfullt så att allt blandas utan torrt pulver ute i hørnen av påsen.
Kanske låter jag den stå med någon form av isolation (om det är minusgrader). Sen bara att äta...Får inte ont i magen...Däremot kan jag bli riktigt risig i kistan av nudlar...
 
Jag har nog käkat 50-60 st REAL men undviker om jag kan. Brukar vara noga med att röra om ute i hörnen där det lätt blir liggande "knaster". Brukar låta stå 3-4 minuter extra och ibland rör jag om på mitten.
 
Tror du slarvar med omrörningen. Häll i vatten, rör om noggrant.

...och ja, hemtorkat är godare..;)

//J
 
Kan bli lite torrt kvar i hörnen om man slarvar med att drar isär botten på påsen, kan det vara det kanske?
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Vik ut botten (ser många som missar detta). Det gör att du kan röra om i påsen bättre. Efter du hällt i vatten och rört om, förslut påsen och låt den vara 10-15min.
 
I lumpen brukade vi blanda tunnt så att man inte behövde skita på en vecka. Problemen uppdagades sedan på kasern då man sket gipsdamm.

Hade dock inga problem med att det inte var färdiglagat.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Häll på kokande vatten + 2 dl mer än vad som står i instrutionen, rör om mycket och nogrant. Låt stå några min extra. Rör gärna om ytterligare någon gång under tiden.
 
Tack för svaren!

Ska testa att röra om bättre. Hemtorkat låter också intressant. Ska definitivt kolla in det närmare.

I lumpen brukade vi blanda tunnt så att man inte behövde skita på en vecka. Problemen uppdagades sedan på kasern då man sket gipsdamm.

Hade dock inga problem med att det inte var färdiglagat.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Menar du att ni blandade med mycket vatten när ni blandade det tunnt eller lite? Gjorde det stor skillnad och hur blandar man det för att inte skita gipsdamm? :)


Om det är någon som har erfarenhet av magontet och lyckats klura ut hur man slipper det så får ni gärna dela med er också.
 
öppna botten ordentligt

Jag har ätit både gröna och orangea real och öppna botten "helt", dels kommer du åt att röra ordentliget och inget fastnar torrt i hörnen. Dessutom står påsen stabilare under tillagningen då botten ser ut som ett båtskrov.

Jag har inget emot real men lite extra vatten skadar inte heller.

/Patrik
 
Jag har inga problem med Real och behöver inte göra en soppa av allt. Följer angivna 3,6 dl eller vilken variant det nu är. Någon minut extra väntar jag, det är allt. Som sagts, rör om ordentligt i hörnen när du hällt på vatten. Se till att vattnet just kokat innan du häller på, förslut..

Raskesven
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips