Hur tillagar man REAL Turmat?

Hej,

Jag har efter några försök fortfarande inte lyckats tillaga Real-mat rätt.

Jag har vid tillfällena öppnat påsen och blandat om lite i ingredienserna, kokat upp vatten med vattenkokare och sedan häll upp till sträcket i påsen. Blandat och sedan stängt påsen. Sedan har jag väntat i upp till 15 min.

Trots den proceduren så är det alldeles för mycket pasta som fortfarande knastrar mellan tänderna och är otillagat.

Är det någon som har liknande erfarenheter och har ni några tips hur man gör om gör rätt?

Jag har de gånger jag ätit maten också vaknat upp på natten med magknip. Är det troligt att det hör ihop med den ofärdiga maten eller tål jag bara inte REALmat?

mvh
cake
 
Äter inte frystorkat jätteofta tyvärr...men jag har sällan upplevt problem. Jag häller på kokande vatten, stänger och skakar omsorgsfullt så att allt blandas utan torrt pulver ute i hørnen av påsen.
Kanske låter jag den stå med någon form av isolation (om det är minusgrader). Sen bara att äta...Får inte ont i magen...Däremot kan jag bli riktigt risig i kistan av nudlar...
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag har nog käkat 50-60 st REAL men undviker om jag kan. Brukar vara noga med att röra om ute i hörnen där det lätt blir liggande "knaster". Brukar låta stå 3-4 minuter extra och ibland rör jag om på mitten.
 
Tror du slarvar med omrörningen. Häll i vatten, rör om noggrant.

...och ja, hemtorkat är godare..;)

//J
 
Kan bli lite torrt kvar i hörnen om man slarvar med att drar isär botten på påsen, kan det vara det kanske?
 
Vik ut botten (ser många som missar detta). Det gör att du kan röra om i påsen bättre. Efter du hällt i vatten och rört om, förslut påsen och låt den vara 10-15min.
 
I lumpen brukade vi blanda tunnt så att man inte behövde skita på en vecka. Problemen uppdagades sedan på kasern då man sket gipsdamm.

Hade dock inga problem med att det inte var färdiglagat.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Häll på kokande vatten + 2 dl mer än vad som står i instrutionen, rör om mycket och nogrant. Låt stå några min extra. Rör gärna om ytterligare någon gång under tiden.
 
Tack för svaren!

Ska testa att röra om bättre. Hemtorkat låter också intressant. Ska definitivt kolla in det närmare.

I lumpen brukade vi blanda tunnt så att man inte behövde skita på en vecka. Problemen uppdagades sedan på kasern då man sket gipsdamm.

Hade dock inga problem med att det inte var färdiglagat.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Menar du att ni blandade med mycket vatten när ni blandade det tunnt eller lite? Gjorde det stor skillnad och hur blandar man det för att inte skita gipsdamm? :)


Om det är någon som har erfarenhet av magontet och lyckats klura ut hur man slipper det så får ni gärna dela med er också.
 
öppna botten ordentligt

Jag har ätit både gröna och orangea real och öppna botten "helt", dels kommer du åt att röra ordentliget och inget fastnar torrt i hörnen. Dessutom står påsen stabilare under tillagningen då botten ser ut som ett båtskrov.

Jag har inget emot real men lite extra vatten skadar inte heller.

/Patrik
 
Jag har inga problem med Real och behöver inte göra en soppa av allt. Följer angivna 3,6 dl eller vilken variant det nu är. Någon minut extra väntar jag, det är allt. Som sagts, rör om ordentligt i hörnen när du hällt på vatten. Se till att vattnet just kokat innan du häller på, förslut..

Raskesven
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips