Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hjälp-energikakorna håller inte ihop
- Trådstartare brigas
- Start datum
Knäcksmet + nötter, torrfrukt och havregryn låter ju precis som den klassiska Runekakan. Har diskuterats otaliga gånger här på utsidan. Suveränt goda, energirika och prisvärda.
Rune Larssons originalrecept: http://www.loparlarsson.se/content/view/34/1/
Eller modifierat och utförligt recept från utsidan: http://www.utsidan.se/ddb/friluftsmat/artiklaralla/454.htm
Bakar en laddning och har dom liggande i frysen. Dom som jag tar från frysen förbrukas väl inom max fem dagar, men har nog även petat i mig nån gammal kaka som jag hittat i ryggsäcken eller kylskåpet. Har aldrig reflekterat över att dom skulle härskna, men vet inte riktigt hur kakorna skulle smaka efter tre veckors fjällvandring med gassande solsken...
/Krister
Rune Larssons originalrecept: http://www.loparlarsson.se/content/view/34/1/
Eller modifierat och utförligt recept från utsidan: http://www.utsidan.se/ddb/friluftsmat/artiklaralla/454.htm
Bakar en laddning och har dom liggande i frysen. Dom som jag tar från frysen förbrukas väl inom max fem dagar, men har nog även petat i mig nån gammal kaka som jag hittat i ryggsäcken eller kylskåpet. Har aldrig reflekterat över att dom skulle härskna, men vet inte riktigt hur kakorna skulle smaka efter tre veckors fjällvandring med gassande solsken...
/Krister
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
avslutad210712
Gäst
Rune-kakor fungerar perfekt och jag gjorde mina i förra helgen 
brigas; sa:Morgonens snilleblixt efter att ha gjort energikakor spm inte sitter ihop:Nån som provat göra typ knäcksmet+ blanda in nötter,torrfrukt,havregryn?
Tänker det ska funka,men om man her i grädde,skulle det surna på mindre än en vecka?
Visst är det de berömda runekakorna. Lätt malda havregryn brukar jag ha i. Jag tyckte de blev så kladdiga men det löste jag genom att rulla/vända dem i cocosflingor. Borde vara ytterliggare energi, dessutom blev de ännu godare!
Lycka till
Peter P.
brigas; sa:Morgonens snilleblixt efter att ha gjort energikakor spm inte sitter ihop:Nån som provat göra typ knäcksmet+ blanda in nötter,torrfrukt,havregryn?
Tänker det ska funka,men om man her i grädde,skulle det surna på mindre än en vecka?
Jag har haft runekakor på vandringar som varat i 3 veckor sommartid och det har funkat bra
//J
Knaprig müsli
Förutom energikakor så kan man också göra en knaprig müsli (modell Start). Ökar man mängden socker & fett i form av t ex nötter och torkad frukt så kan även den fungera som mellanmål eller tilltugg:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=433290
Knaprig müsli
Buffé nr 8 2005, sid 14
Ingredienser
Portioner: ca 1½ liter
1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
Knaprig müsli
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1.Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
2.Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3.Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden (se upp det bränns mycket lätt!).
4.Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.
Förutom energikakor så kan man också göra en knaprig müsli (modell Start). Ökar man mängden socker & fett i form av t ex nötter och torkad frukt så kan även den fungera som mellanmål eller tilltugg:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=433290
Knaprig müsli
Buffé nr 8 2005, sid 14
Ingredienser
Portioner: ca 1½ liter
1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
Knaprig müsli
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1.Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
2.Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3.Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden (se upp det bränns mycket lätt!).
4.Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg