Harr på fjället

Tackar för era recept

Jag har nu inhandlat en muurika, ingenting för den som vill gå lätt kan jag lova, men den ska med i alla fall. Jag tror på en combo i form av harrsoppa samt modellen med ströbrödsblandning, det är vad jag kommer satsa på. Om det nu nappar överhuvudtaget vill säga.

7dagar kvar till avresa.

Mathias
 
Rökt harr är ju inte dumt det heller. En ABU rök är ju rätt smidig att ha med sig.
Skämtar du? En ABU-rök är ju både stor och tung som ett as :) dessutom svartsotig och riskerar att gegga ned resen av packningen. Jag skulle hellre föreslå de rökpåsar som finns, av engångstyp. Lägg fisken i påsen och så påsen på glöden. Ta hem skräpet. Rökt är gott men kanske inte varje dag i större mängd, så ett fåtal påsar borde räcka. Själv röker jag oftare fisk som har mindre egensmak, t ex sik. Abborre är förstås också god rökt.
 
Jag har nu inhandlat en muurika, ingenting för den som vill gå lätt kan jag lova, men den ska med i alla fall. Jag tror på en combo i form av harrsoppa samt modellen med ströbrödsblandning, det är vad jag kommer satsa på. Om det nu nappar överhuvudtaget vill säga.

7dagar kvar till avresa.

Mathias

Muurika är klockren, men se till att ha mycket ved så du kan woka i lågorna.
 
Godaste jag vet man kan göra ute på fiske är när man steker harren i Folie med salt, smör och citronpeppar. Sen tar man nykokt mandelpotatis och skivar upp samt tomat, gurka, lök och cream fresh och lägger på ett tunnbröd.
Gör detta en vindstilla Augusti dag med dina bästa vänner och framför allt en iskall öl. DÅ LEKER LIVET!

Detta lämpar sig dock kanske inte så bra mitt ute på fjället!
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Jag använder också rökpåse - engångstyp. Den är väldigt bra, oavsätt om man lagar harr eller öring. Folien kan man återanvända som en vanlig folie, eller som stekpanna (påsfolien är jättehållbar!!). Möjligtvis lite vitlökspulver eller vanlig lökpulver in i påsen som extrakrydda - härligt!! Men salta fisken någon timme före rökningen så att fiskens tjockare bitar hinner bli saltade.. Och skräpet hem!!
 
En färsk harr, saltad, pepprad & några enbär sen in i aburöken. Det är nog det godaste sättet jag ätigt harr på.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips