• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Hanwag kvalitetsproblem?

Jag köpte ett par kängor av modell Hanwag Tashi runt årsskiftet. De är använda runt två dagars vandring i Sverige i lätt terräng samt en bergsvandring på tre dagar i Slovenien.

Först släppte en söm bakpå skon på utsidan vid vristen, detta hände redan när jag gick in dom i Sverige. Lämnade in dom till naturkompaniet för att reparera detta efter att jag kommit hem från Slovenien, hämtade ut dom för någon vecka sedan.

Upptäckte nu när jag satt och smorde in dom att en till söm släppt fast på insidan av plösen. Den kommer också behöva åtgärdas annars kommer det bara gå upp mer och mer.

Är detta rimlig kvalitet för ett par skor som kostade 3000kr? De är nu höjda i pris till 3600. Inte ens fem dagars vandring har de klarat utan att sömmar börjat släppa.

Tidigare har jag haft ett par tygskor från Salomon som vandringgskor. Har gått mycket i dom i Sverige, en vecka i alperna samt fem dagar i spanska pyereérna, de uppvisar inget direkt slitage utom det normala, inga sömmar som släppt i alla fall, de kostade runt 600kr.

Jag ska kontakta naturkompaniet igen så får väl skorna gå iväg till Hanwag ytterligare en gång för reparation, helst vill jag reklamera dom eftersom det känns som dom knappast kommer hålla någon längre tid.

Vad har ni för erfarenheter av Hanwags grejer? Har jag fått ett måndagsex eller är kvaliten så här kass?
 
Jag har mycket goda erfarenheter av Hanwags kängor och anser att det är ett riktigt kvalitetsmärke. Har haft tre par under årens lopp.
 
Jag är mycket nöjd med mina läderskor från Hanwag efter 5-6 års flitig användning men jag har sett mkt blandade omdömen om hållbarheten på nätet.

Det som nu börjar slitas på mitt par är läderfodret.

Thure
 
Jag har haft två par Hanwag Tatra gtx och båda paren har börjat läcka efter ca 7-9 effektiva vandringsveckor fördelat över ett par år. Det blir inga nya Hanwag för min del i alla fall.

/Calle
 

Liknande trådar