Grava fisk?

När man skall grava en 7 hektos firre borde det väl räcka med några matskedar (0.2 dl) salt, samma mängd socker, vitpeppar och dill eller?

Vet de tusan var jag läst det. Men i något recept jag läst så stod det att man behövde typ en deciliter salt respektive socker. Inte tusen orkar jag släppa på det. :)

Det var säker här jag läste det.

mvh
 

avslutad210712

Gäst
Gravade lax i veckan och då använde jag 0,5 dl socker respektive salt till 1 kg fisk (och lite dill och peppar såklart) och jag tycker att det blev rätt bra.
 

avslutad210712

Gäst
crazy; sa:
avslutad210712; sa:
Gravade lax i veckan och då använde jag 0,5 dl socker respektive salt till 1 kg fisk (och lite dill och peppar såklart) och jag tycker att det blev rätt bra.

Det skall enligt min kokbok räcka till 2-3 kg.

Jag är lat, tog första bästa recept från nätet för 300g fisk och räknade om det för 3 kg fisk. Kan nog tänkas att det räcker med mindre men det blev i alla fall bra för min del. Dessutom blev det över en del av blandningen. Dessutom menade de att fisken skulle vara klar på 8 timmar så därför kanske mängden är tilltagen.

Kommer att torka den gravade fisken och sen gör jag en fisksoppa på fjället på gravad lax
 

avslutad210712

Gäst
-Patric-; sa:
pensla firren med lite wirre oxå, gärna favoritsorten..mmmmm

Tar jag min favoritvirre så får fisken röksmak utan att jag röker den :)

Men skall ta och prova nästa gång jag gravar
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Peppar:

Ni ska ha peppar, svartpepparkorn, på när ni ska grava fisken. Jag rekommenderar Lenas svartpeppar och Knorr's hela svaertpepparkorn....

Mvh, Jonas
 

avslutad210712

Gäst
Re: Peppar:

Jonas_Hollén; sa:
Ni ska ha peppar, svartpepparkorn, på när ni ska grava fisken. Jag rekommenderar Lenas svartpeppar och Knorr's hela svaertpepparkorn....

Mvh, Jonas

Jag körde en blandning av svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rosepeppar :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips