gräddpulver

Har läst att det i endel friluftsmat innehåller gräddpulver, är det något som man kan köpa någonstans?
 
Gräddpulver

Vad ska du ha gräddpulvret till? Jag har aldrig haft något behov av det (tror jag).
 
Tänk bara på att gräddpulver har begränsad hållbarhet, det växer väl inte bakterier i det (eftersom det är torrt). Men eftersom det innehåller fett så kan det härskna.
 
Det finns grädde- eller mjölkpulver till kaffeautomater där man kan få en kaffe latte t.ex.
Känner du någon som har en kaffeautomat så...
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
har provat pankaksmixen som man bara blandar ut med vatten! Grymt gott. Tänkte bjuda vännerna på pankaka sylt och grädde på norgevandringen i sommar. Så nu saknar jag bara grädden, har letat på hyllorna.
 
Pratade nyss med en som jobbar på selecta (Kaffeautomater mm). Han sa att så länge det förvaras tort så är det inga problem med hållbarheten, samma som med mjölkpulver! Ska få en påse att testa nu
 
nisse_; sa:
Tänkte bjuda vännerna på pankaka sylt och grädde på norgevandringen i sommar. Så nu saknar jag bara grädden, har letat på hyllorna.

Har du tänkt göra vispgrädde av gräddpulver kan du nog glömma det direkt, det lär inte funka. Gräddpulver är gjort för att ge SMAKEN av grädde, inte för att fungera som "torrgrädde".

Då skulle jag nog satsa på nån mousse eller liknande som funkar att blanda med bara vatten (de brukar behöva kyla för att stabilisera sig men det fixar man ju i en fjällbäck).
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips