Gotska sandön

Är det någon som varit på Gotska sandön och vet hur det är med eldningsförbudet och hur man lagar mat där. Vad jag kan läsa så skall man ha eldtillstånd för att starta trangiat tom på stranden. Det betyder att frukost och middag är ok men lunchen hur brukar man göra där ?
 
Gotska Sandön är en underbar plats.

Jag var där under en veckas tid och såg i stort set hela ön. Fantastiska vandringar i vattenbrynet med bara fötter. Kilometerlånga stränder och fin natur.

Angående eldning. Vi fick tillstånd att använda vårt triangia med gastillsats på vandringarna. Vilkoret var, som nämns i reglerna, att det användes vid vattenbrynet. Det ställdes också krav på att köket endast fick användas på lästranden så vi planerade turerna efter detta.

Frukost, matsäck och middag är inget problem. Det lagar man på campingen på elspisar.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök!

//Anders
 
cpic41ff7aac579a1.jpg
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips