Gissa leden

Tre dagar och inget svar (inte ens en fråga...). Den korta leden heter Vårbergssprickan och ligger ett stenkast från Vårberg centrum. Jag lägger upp nya bilder av en led som nog är lite mer känd hoppas jag, men kanske ändå inte klättras jätteofta. Det är synd, för det är verkligen en kanonled...
 

Bilagor

  • R0015747sm.jpg
    R0015747sm.jpg
    295.5 KB · Visningar: 479
  • R0015744sm.jpg
    R0015744sm.jpg
    127.9 KB · Visningar: 536
Lofoten stämmer, men leden är fel. Blir lite sugen på Korståget nu :) På den här leden klättras oftast de två första reporna, det finns diverse fortsättningar, men jag skulle tro att nästan alla firar efter andrarepan. Bilderna är från andra repan, men den första är fin den också (fast softare). Jo, en sak till: sprickan är riktigt fet. Det är en helt utkammad Camalot-femma som sitter där långt nere. Ta gärna med två femmor och två sexor eller gamla femmor. Bilderna är tagna efter epic aid där jag var tvungen att hänga fritt varje gång jag behövde flytta upp den helt utkammade femman.
 
Vågarisset stämmer, men det är en femma som sitter där :) Redigerade inlägget ovan, läs det, det finns bra säkringsbeta där om du inte har gjort leden... Man kan lägga en trea tidigt, sedan en fyra, sedan slingar man en kilsten och efter det är det bara stl fem och uppåt som gäller.
 
Jag har inte gått Vågarisset men den står på listan, nästa gång jag åker till Lofoten.
Bild från dagens klättring, var och vilken led.
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    157.2 KB · Visningar: 430
Tänker inte svara eftersom jag har "inside information" och dessutom fick googla för att hitta leden. Har funderat på att åka dit, är det fint? Det ser lite mossigt ut...
 
Googla är väl inte fusk :) Det har mossat igen på vissa leder sen jag var där för några år sen, men det finns några riktigt fina leder. Dock har nån (sabotage?) skruvat bort hängarna på ankarna på några leder. Detta kanske blir en ledtråd.
 
Helt korrekt Mike. Den är ju till två tredjedelar bultad. Sprickan på den övre tredjedelen är lätt att säkra. Evighetsmaskinen och Himmelriket är finare men den kan vara värd att göra om man är där.
 
Det var inte så länge sen jag var vid Uggelberget, jag får lägga dina tips på minnet inför nästa gång.

Örjan/stupid dream fick visserligen rätt på Uggelberget före, men då Johan även efterlyste led tar jag mig friheten att lägga upp nästa bild.

Jag skulle inte tro att det är allt för många här som sökt upp denna led, även om man varit i krokarna. Släng in gissningar så kommer det väl fram. Hittar man klippan har man mer eller mindre hittat leden, så det räcker väll med klippa/närmare område. De tre första reporna följer denna diagonala men spikraka linje:
 

Bilagor

  • P8261386.jpg
    P8261386.jpg
    133.6 KB · Visningar: 772

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.