Gäddspö

Re: Sjösländan HM..

Göran C; sa:
står det på min gäddpåk. Längden är 11 fot och den rekomenderade kastvikten är 20-80 gram.
Jag använder en Ambassadeur 6500 Rocket på detta spö.

Med 45-80 gram i kastvikt så är det ett jättetrevligt spö att kasta med.Mycket bra kastlängder och precision. Det är bara stora wobblers som andvänds till det här spöt.
Under 35 gram i betesvikt är det inte roligt alls att kasta med det.
Jag tycker även"drillningskänslan"är bland det bästa jag stött på.

Mitt spö har jag haft i 4 år och fiskat flitigt med från både båt och land så det har fått en del smällar utan att gå sönder.
Jag är helnöjd med mitt spö!

//Göran


Perfa!
Ett svar i min stil!
Varför jag vill ha ett spö för tunga kastvikter är helt enkelt för att jag attraheras av stora wobblers och ett klent spö mår inte bra av att slänga dom. Sen kanske fisken inte skulle behöva en sådan påk men det är ju heller inte det enda spö jag tänkt använda.
Fiskar helst från båt för att komma åt men även från land.
Kör en Ambassadeur Pro Rocket och flätlina.


"Nja, jag kör gärna med wobblers (som f.ö är kul att tillverka själv) men vill nog inte ha längre än 9´ och för max 50 g. Annars blir det väl som att veva hem dykarsjuka torskar på pilk.
Fast va f-n vet jag som aldrig fått större gädda än 6,5 kg...

/K"

Erkänner villigt att jag kan vara ute och cyklar nu men jag har knåpat ihop en egen teori;-);
Dom som jag har pratat med som fiskar jerkbait menar att den stumma linan och det stumma spöet ger en otrolig känsla och det verkar ju kunna stämma på något vis. Inget spö som fjädrar som en gummisnodd och dämpar känslan av vad som är i andra änden. Slirbromsen spelar plötsligt en större roll och alla knyck går oavkortat in i ryggmärgen på den som fiskar.
Ett styvt spö skulle alltså tvärt om ge en större känsla. Ok, det är väldigt korta spön men ändå.
Upplever att mitt ganska styva spö med stum lina som jag kör idag ger mycket mer känsla än vad jag tidigare haft men det orkar inte slänga mina största wobblers tyvärr.
Ungefär så.
Fler som har erfarenheter av Görans påk eller motsvarande?


/JL
 
Skippa långspö...

Strunta i ett långtspö och gå direkt på 6fots jerkbait grejjer det är mycket roligare (och effektivare) enligt mig! Mitt "vanliga" spö samlar damm sedan jag skaffade ett jerkbait spö.....
 
Berkley bl.a.

Tja

Kolla in Berkleys spö. De har några alternativ som borde passa dig. Du kan köpa dem billigt från http://www.olssonsfiske.se

Lundgrens fiske har ett gäddspö (heter Pike...-någonting) som har fått bra kritik. Titta på http://www.lundgrensfiske.com

http://www.casaja.com säljer de ett Daiwa Vulcan väldigt billigt. Det kanske kan vara något?

Jag kan verkligen rekommendera http://www.fiskesnack.com. Där finns det massor med trådar om gäddspön. Förbannat bra sida!

Sedan jag började med jerkbait är allt fiske med bete under 50 g att betrakta som UL. ;)

Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig en bit på vägen.

Mvh Henrik
 
Adexa Tempest 40-100g. Det skönaste gäddspö jag har testat, men jag la det på fiskehyllan för två år sedan. Nu tar jag gäddan enbart på flugspöt, och jag rekomenderar Dig att testa det, om Du inte har gjort det...

MVH // OP
http://www.flyzone.se
 
Havsöring special..

Jag kör ett Excalibur Havsöring special vilket jag tycker e grymt..visserligen är det ju ett spö som är gjort för havsfiske men jag tvivlar inte på att det funkar vid gäddfiske också.

danne
 
Jag har använt Sjösländan SS Pike&Salmon 11fot i ett år nu och jag är nöjd med det. Bra kastegenskaper med mycket kraft i ryggraden. Klarar 40- 90gr med bravur. Blir lite segt med 100gr Westin jätte i kastet men mothuggen klarar spöt ypperligt !!


//
Mats
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.