Frystorkade räkor

Jag har letat efter frystorkade räkor sedan Mountain House slutade med det för ett antal år sen. När jag googlar på det nu kommer det upp som hundmat och kattmat. 100% frystorkade räkor. Kan det funka även som människomat tror ni?
 
Jag tror mycket av hundmat och kattmat (särskilt blötmat) kan vara av väl så god kvalitet som billigare mat från människomathyllan. Jag kan inte svara för just räkor men är du osäker så prova hemma först, Magjuska hemma är ju enklare hanterat än på tur.
Katter har väl sämre munflora än hundar om man kan välja vad man blir biten av, men vet inte hur deras inbördes tålighet mot bakterier är.
Skojade/travesterade inte Lorry kattmatsreklamen på SVT för länge sedan (pre-PK) om detta: "Whiskas, när mormor själv får välja!"

Här är en som provar för att slippa tillsatser (oklart om hon är mormor):

/Patrik, vars katt äter torrfoder och det ser väldigt torrt ut och jag har inte provat
 
Lars Monsen har käkat hundmat ibland på sina turer när det har varit brist på annan mat. Så nog borde hundmatsräkorna funka.
 
Får kväljningar bara jag tänker på frystorkad fisk/skaldjur. Den stanken kräver att man är i Sarek när man öppnar förpackningen så man är långt från civilisationen. Frågan är vad myggen anser?
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Brukar finnas torkade skaldjur av diverse sorter i affärer med mat från Syd- och Sydostasien. Jag förser mig regelbundet i en affär som drivs av ett gäng från Bangladesh. Finns även grov- och finmalda - kompakt i ryggsäcken och bekvämt att smaksätta en gryta med.

Jo, stanken är inte att leka med. Jag är belagd med förbud under skilsmässohot att torka fisk och skaldjur hemma, så tur sådant går att köpa färdigt. De brukar vara förpackade i riktigt tjocka pansar-plastpåsar, och det är knappt så det räcker - så byt inte till tunnare i överdriven gramjakt.
 
Jag har inga problem med lukten av räkor och fisk. Har kollat asiatiska affärer men inte hittat. Dessutom tänker jag att de torkade är hårdare än de frystorkade. Jag är ute efter lite räkkänsla, inte bara smak, men det kanske är ok ifall jag hittar torkade?
 
Jag tyckte det var mycket "räkkänsla" i de torkade småräkor jag köpte senast. Länge sen jag handlat i en thai-affär bara för att jag har Bangladesh-affären närmast, men det kanske är så att det är Sydasien som gäller?
 
Bump!
Nu har jag varit till Bangladesh-killarna för att proviantera inför nästa tripp, och passat på att identifiera märket på alla dessa torkade fisk- och skaldjurspåsarna jag brett ut mig om.
Detta är alltså vad man ska söka efter :)

I "min" affär var det ännu större urval av malda, hela små och hela stora räkor, samt annat smått och gott:
1754320376226.png

1754320427009.png

1754320473141.png
 
Är för lät upplösning för att jag ska kunna läsa på paketen. Är nåt av det där vildfångat? Vill inte regna på paraden, men ni vet hur skitig odling av fisk och skaldjur är i Aseian va? Men jag tyckte mig läsa Africa på en av påsarana.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips