Frukost

Det låter extremt dyrt! 2 kg havregryn går ju på 20 - 30 spänn.

Absolut. Och trots att kranvatten är i princip gratis köper folk svindyrt vatten på flaska. ;)

Självklart är färdigblandad snabbgröt (något som jag själv var en av de första förespråkarna för här på forumet) dyrare än att inhandla ingredienserna torrmjölk, torkad frukt, juicekoncentrat, vegetabilisk olja och havregryn, men för vissa kan det ju faktiskt vara rätt praktiskt att inte gå över ån efter vatten.

Men den som vill laga all sin friluftsmat från noll får såklart göra det.
 
Senast ändrad:

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Tjena
Ska i sommar ut på min första fjällvandring och behöver matråd.
Hemma äter jag alltid gröt till frukost och antar att det är lämpligt även på vandringen,
men finns det mjölk med extra lång hållbarhet eller annat man kan ha till?

Övriga råd ang. kost som är praktisk på vandringen?

Sök på NIDO det är det godaste mjölkpulvret!
Jag har gått ifrån gröt då jag inte gillar att diska. Istället har jag färdigblandade påsar med "start" och pulvermjölkspulver med mig, bara att slå på vatten på morgonen. Äter en Wasa färdigbredd smörgås till det
 
Om man vill ha lite smak på gröten utan att släpa med sig tungt äppelmos kan man blanda blåbärssoppepulver med grynen. Det ser lite mindre aptitligt ut (typ betong) men höjer smaken.
 
Jag har blandat vällingpulver, rågflingor och havregryn hemma och lagt i en enliters plastburk. När det ska lagas frukost är det bara att blanda detta med vatten och koka (gärna tillsammans med russin. )
Praktiskt eftersom man slipper hålla på med mjölkpulver och så kokar det inte fast lika lätt som "vanlig" havregrynsgröt. Själv tycker jag dessutom att det är gott, men har familjemedlemmar som inte varit lika entusiastiska ;)
 
Start och mjölk...

...funkar perfekt för min del. Med varm mjölk om det är kallt ute.
Knappt ngn disk heller!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips