För gammal?

Nej,
Jag skulle vilja påstå att 52 inte är en för hög ålder att börja klättra. Bröderna Remy, som gjort många nyturer på Kalymnos, har en pappa som är, tror jag, i 80-årsåldern och som fortfarande klättrar. http://www.kirkleesclimbing.co.uk/remy.html

Fritz Wiessner http://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Wiessner klättrade också vid över 80 års ålder.

Det finns fler exempel: Jim Donini http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Donini och Jim Bridwell http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Bridwell, till exempel.

Det finns en tråd om ämnet på: http://www.supertopo.com/climbing/thread.php?topic_id=549014

Kör hårt!
 
Man är väl så gammal som man känner sig. Är man bara i någorlunda form och känner att kroppen håller kan man nog hålla på hur länge som helst. I alperna ser man en del krutgubbar och -gummor med isyxa på ryggan. Bara att hoppas man får ha hälsan i behåll så länge.
 
Gammal?

Ingen fara. Som tidigare sagts kan man njuta av sporten på alla nivåer. Själv kom jag inte igång ordentligt förrän vid 37 års ålder (efter nästan tjugo års klättring). En kompis började som 49-åring och det tände till rejält på en gång. I söndags on-sightade han sin första 6- efter ett års klättring.

Vilja och motivation betyder väldigt mycket mer än ålder.

Lycka till,
Mats
 
Ett stort Tack till alla er, Ni har sanerligen övertygat mig att det inte är försent att börja med den här sporten. Den här Fred B, verkar vara en otrolig kille.....Bara att komma igång med fysträningen o steppa in på Karbin (närmast för min del) se om de kan lyckas få fart på mig ;).
En sista fråga bara till er.....hyra eller egen utrustning och i så fall, vad är ett bra bas paket?

Än en gång
TACK för alla svar.
Jonny
 
Ta dig till Häggsta i Huddinge imorgon eller på söndag. Den klassiska Häggstaträffen med massa nya och gamla klättrare. Kommer att finnas flera topprep för den som vill prova på klättring på klippa, så har du inte testat förut -gör det då.
 
Sele och skor är väl absoluta basen, det får du skaffa - MEN du kan ju hyra första gångerna på klättergymmen så får du lite känsla för vilka skor som passar dig.
 
Skippa inomhusuppvärmningen och gå direkt till en kurs i klippklättring. Försök höra om klubben som har kursen (du har inte sagt var du bor) har utrustning att låna ut. Fråga på en riktigt kompetent affär vilken utrustning du skall ha. Har du förstått att du måste ha en kompis med samma intresse?


Finns ingen särskild anledning till att lära sig att klättra inomhus.
 
Det här var en intressant tråd. Jag har själv blivit intresserad av att börja klättra efter en tvåveckors Keb-vandring, med några toppbestigningar, tillsammans med min son i sommar. Jag insåg att man behöver kunna klättra för att ta sej dit man vill. Tänkte satsa på att lära mej grunderna i både klipp- och isklättring. Jag är 48 år och var också lite orolig för att jag fått iden lite sent. Har kontaktat en klubb i Sundsvallstrakten men inte kommit till skott än. Det kanske finns hopp ändå:)
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.