Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hej,
Finns det någon som har bra tips på hur jag skall
ta till vara på Fårticka?Förvällning och frysas in eller är det torkning som är bäst?
Och hur tillagar jag den bäst?
Tack på förhand.
Thomas
Det går både att torka och att förvälla, men torkad fårticka måste ligga i blöt ganska länge innan den tillagas (flera timmar jämfört med ca 30 min för torkade soppar). Tillagar man fårticka i gjutjärnspanna så blir den svart (inget farligt).
Jag har för första gången i mitt liv varit och plockat svamp. Med mig hem har jag bl.a Fårticka.
Hur gör man något gott av Fårticka. Jag vill äta så snart som möjligt. Jag är hungrig
Jag har för första gången i mitt liv varit och plockat svamp. Med mig hem har jag bl.a Fårticka.
Hur gör man något gott av Fårticka. Jag vill äta så snart som möjligt. Jag är hungrig
Själv föredrar jag fårtickan stekt i gjutjärn så den blir svart. (Annars ser den bara "giftigt" gulgrön ut.) Som redan sagt bör den kryddas en del. Helt OK med vitlök om man gillar det. Att skiva stora stycken och panera går också bra.
Hmm, steka fårticka tills den blir svart... Fårticka är som färsk vit i köttet, men den får en gulgrön nyans när den värmts upp, speciellt i en gjutjärnsstekpanna. Detta är också ett bra sätt att kontrollera om det är fårticka och inte t.ex. brödticka som inte blir gulgrön vid upphettning.
Själv så har jag testat att göra fårtickefärs, dvs. malt ned fårticka och tillrett det som vore det köttfärs. Det blev helt ok.
Det jag dock varmt rekommenderar är att skära till läpliga "biffliknande" delar, vilka paneras i vetemjöl, ägg och ströbröd. Dessa steks sedan i panna. Lite salt och peppar och sedan kan man servera de läckraste fårticke-schnitzlarna.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer