Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hej,
Finns det någon som har bra tips på hur jag skall
ta till vara på Fårticka?Förvällning och frysas in eller är det torkning som är bäst?
Och hur tillagar jag den bäst?
Tack på förhand.
Thomas
Det går både att torka och att förvälla, men torkad fårticka måste ligga i blöt ganska länge innan den tillagas (flera timmar jämfört med ca 30 min för torkade soppar). Tillagar man fårticka i gjutjärnspanna så blir den svart (inget farligt).
Jag har för första gången i mitt liv varit och plockat svamp. Med mig hem har jag bl.a Fårticka.
Hur gör man något gott av Fårticka. Jag vill äta så snart som möjligt. Jag är hungrig
Jag har för första gången i mitt liv varit och plockat svamp. Med mig hem har jag bl.a Fårticka.
Hur gör man något gott av Fårticka. Jag vill äta så snart som möjligt. Jag är hungrig
Själv föredrar jag fårtickan stekt i gjutjärn så den blir svart. (Annars ser den bara "giftigt" gulgrön ut.) Som redan sagt bör den kryddas en del. Helt OK med vitlök om man gillar det. Att skiva stora stycken och panera går också bra.
Hmm, steka fårticka tills den blir svart... Fårticka är som färsk vit i köttet, men den får en gulgrön nyans när den värmts upp, speciellt i en gjutjärnsstekpanna. Detta är också ett bra sätt att kontrollera om det är fårticka och inte t.ex. brödticka som inte blir gulgrön vid upphettning.
Själv så har jag testat att göra fårtickefärs, dvs. malt ned fårticka och tillrett det som vore det köttfärs. Det blev helt ok.
Det jag dock varmt rekommenderar är att skära till läpliga "biffliknande" delar, vilka paneras i vetemjöl, ägg och ströbröd. Dessa steks sedan i panna. Lite salt och peppar och sedan kan man servera de läckraste fårticke-schnitzlarna.
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
4 kommentarer
Vi från Skåne Vandring Community har vandrat längs West Highland Way (WHW, även kallad) under vår årliga långresa. Den klassiska leden längs med de ...
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
6 kommentarer
Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ...
2 kommentarer
Kilimanjaro-dagboken, del 3
”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ...
1 kommentar
Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...