Fakta om knivar (eller knivporr för nybörjare)

Att bara be grabben söka är ju lite taskigt.
Se så gubbar hjälp killen nu.
Det är inte det att vi inte vill svara men som frågorna är ställda så går det inte att besvara dem utan att spendera de närmaste veckorna framför datorn.

Jag tror inte att någon är beredd att lägga ner så mycket arbete och som förmodligen inte skulle göra TS mycket klokare.

~Paul~
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Personligen använder jag bara rostfritt/rosttröga stål till det som har meed mat att göra. Annars är det bara kolstål som gäller och om jag inte minns helt fel så är Peter först och främst jägare och fiskare och det förklara nog mycket av hans val.
 
Personligen använder jag bara rostfritt/rosttröga stål till det som har meed mat att göra. Annars är det bara kolstål som gäller och om jag inte minns helt fel så är Peter först och främst jägare och fiskare och det förklara nog mycket av hans val.
Kolstål är ju slagsegare och eggstabilare än rfr. Det är framför allt i samband med huggare och täljknivar som det här stålet är att föredra. Till en kökskniv, jaktkniv, fiskekniv eller campingkniv är rfr enligt min åsikt lämpligare.

Fällknivens modeller är skapade med tanke på den optimala kompromisskniven. Man kör därför förhållandevis ofta med laminerade blad som ger kniven styrka, flexibilitet (motstånd mot plastisk deformation) och vridstyvhet samtidigt som den äger den rostfria knivens alla fördelar.

Därmed är vi tillbaka på ruta ett - igen. Valet av antingen kol- eller rostfritt stål har med de planerade arbetsuppgifterna att göra.

~Paul~
 
Utan att veta det har ni svarat på ett par av mina frågor ;) Det enda jag ville veta var basics. Ville inte ha någon doktorsavhandling. Har nu även läst igenom hela välj din favoritkniv-tråden, och den har svarat på många frågor. Väntar nu på att få hem boken :)

MVH Felix
 
Utan att veta det har ni svarat på ett par av mina frågor ;) Det enda jag ville veta var basics. Ville inte ha någon doktorsavhandling. Har nu även läst igenom hela välj din favoritkniv-tråden, och den har svarat på många frågor. Väntar nu på att få hem boken :)

MVH Felix
OK, det var ju behändigt :).

~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips