Fakta om knivar (eller knivporr för nybörjare)

Att bara be grabben söka är ju lite taskigt.
Se så gubbar hjälp killen nu.
Det är inte det att vi inte vill svara men som frågorna är ställda så går det inte att besvara dem utan att spendera de närmaste veckorna framför datorn.

Jag tror inte att någon är beredd att lägga ner så mycket arbete och som förmodligen inte skulle göra TS mycket klokare.

~Paul~
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Personligen använder jag bara rostfritt/rosttröga stål till det som har meed mat att göra. Annars är det bara kolstål som gäller och om jag inte minns helt fel så är Peter först och främst jägare och fiskare och det förklara nog mycket av hans val.
 
Personligen använder jag bara rostfritt/rosttröga stål till det som har meed mat att göra. Annars är det bara kolstål som gäller och om jag inte minns helt fel så är Peter först och främst jägare och fiskare och det förklara nog mycket av hans val.
Kolstål är ju slagsegare och eggstabilare än rfr. Det är framför allt i samband med huggare och täljknivar som det här stålet är att föredra. Till en kökskniv, jaktkniv, fiskekniv eller campingkniv är rfr enligt min åsikt lämpligare.

Fällknivens modeller är skapade med tanke på den optimala kompromisskniven. Man kör därför förhållandevis ofta med laminerade blad som ger kniven styrka, flexibilitet (motstånd mot plastisk deformation) och vridstyvhet samtidigt som den äger den rostfria knivens alla fördelar.

Därmed är vi tillbaka på ruta ett - igen. Valet av antingen kol- eller rostfritt stål har med de planerade arbetsuppgifterna att göra.

~Paul~
 
Utan att veta det har ni svarat på ett par av mina frågor ;) Det enda jag ville veta var basics. Ville inte ha någon doktorsavhandling. Har nu även läst igenom hela välj din favoritkniv-tråden, och den har svarat på många frågor. Väntar nu på att få hem boken :)

MVH Felix
 
Utan att veta det har ni svarat på ett par av mina frågor ;) Det enda jag ville veta var basics. Ville inte ha någon doktorsavhandling. Har nu även läst igenom hela välj din favoritkniv-tråden, och den har svarat på många frågor. Väntar nu på att få hem boken :)

MVH Felix
OK, det var ju behändigt :).

~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips