Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Ersätta krossad tomat med vad?
- Trådstartare Damberg
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Det funkar faktiskt om man reducerar ketchup så den blir tjockare... om man nu vill ha ketchup då.. annars blir det nog de blandningar som du har med tomature... men använd så lite vatten som möjligt då du ska torka det... kortar ner torktiden...
/Krister
Det ska blandas när det tillagas. Dvs. jag tar med tomatpuré och torkad tomat och blandar dessa med vatten och kokar ihop rätten på plats. Ungefär som frystorkat, fast med hemtorkade ingredienser.
varför inte torka hela rätten hemma, dvs även tomaten?
Alternativt hitta något slags tomatpulver, tex tomatsoppa.
Jag har visserligen inte testat att göra hela rätten färdig och sedan torka den, men blir det inte alldeles för mycket vätska? Borde bli väldigt lång torktid?
Jag har visserligen inte testat att göra hela rätten färdig och sedan torka den, men blir det inte alldeles för mycket vätska? Borde bli väldigt lång torktid?
jag tror inte att det tar för lång tid.
möjligtvis kan ju de olika ingredienserna ta olika lång tid att torka, prova isf att torka dem för sig.
Sitter själv o funderar på vad man kan torka för olika livsmedel för att tillaga sedan i fält. Mina tankar är helt som dina, Damberg, att torka varje livsmedel för sig. Det gör att man kan bestämma ute i fält vad man ska ha i de olika rätterna. Blir mer som att laga mat när man är hemma o det är det jag är ute efter.
Krossade tomater är något jag också funderat på. Tror att tomatpure + torkade tomater + vatten kan bli en ersättning för detta. Om du testar så ge gärna kommentarer här på forumet.
/Mattias
Krossade tomater är något jag också funderat på. Tror att tomatpure + torkade tomater + vatten kan bli en ersättning för detta. Om du testar så ge gärna kommentarer här på forumet.
/Mattias
varför inte torka hela rätten hemma, dvs även tomaten?
Emmma har rätt.
Jag har gjort köttfärssås med krossade tomater i, sedan reducerat den tills det var en tjock smet och sedan torkat. Skulle tro att det kokar sönder bönorna så sätt i dom separat.
/Ulf
Emmma har rätt.
Jag har gjort köttfärssås med krossade tomater i, sedan reducerat den tills det var en tjock smet och sedan torkat. Skulle tro att det kokar sönder bönorna så sätt i dom separat.
/Ulf
Med reducera menar du koka bort vattnet eller?
Det låter ju lite som att det finns risk att allt kokar sönder? Men det skadar ju inte att testa att ta en bit av färdiga köttfärssåsen/chilin nästa gång. Om inte annat kanske man kan reducera bara krossen och torka den för sig. Det verkar ju dock lite överkurs att blanda i så mycket vätska för att sedan torka bort den.
Bönor är inte särskilt lyckade att koka länge och de säljs ju i torkad form så det känns ju lite onödigt att koka bönorna till oigenkännlighet för att därefter torka dem för att kunna blöta upp dem igen.
Gör chilin utan bönor. Reducera och torka. Köp torkade bönor och ta med på turen och tillsätt på plats. Observera att de måste ligga i blöt ett tag.
Gör chilin utan bönor. Reducera och torka. Köp torkade bönor och ta med på turen och tillsätt på plats. Observera att de måste ligga i blöt ett tag.
Liknande trådar
- Svar
- 1
- Visningar
- 1 K
- Svar
- 34
- Visningar
- 2 K
- Svar
- 5
- Visningar
- 1 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg