Javisst är det enklast med en näve blandade nötter/mandel; med dryga 600 kcal/100g blir det också mycket vikteffektivt (volym/vikt blir ju inte lika maxad däremot). Jag har visserligen roat mig med bars-experiment - se ovan - men mest för att jag gillar att leka i köket. Mitt standard-tilltugg "on the go" är numera en rejäl påse med ungefär lika delar valnötter, mandel och saltade rostade kikärter (som balanserar proteinsammasättningen och ger lite långsamma kolhydrater).
Själv skulle jag varken gilla eller må bra av den stora mängd socker (= snabba kolhydrater), som ett sådant renodlat rabarbergodis skulle innehålla. "Bromsar" man omsättningen med hackade nötter (= fett, fibrer, protein), borde det funka bättre, men jag är inte säker.
Våra magar, kroppar och ämnesomsättning fungerar dock olika, vilket inte minst diverse diskussioner på detta forum gjort tydligt. Jag blir helt utslagen av snabba kolhydrater, men kan äta hur mycket nötter som helst. Andra är precis tvärtom