En typisk maträtt på min fjälltur

Efter en hel del hjälp härifrån har jag testat mig fram hemma i köket och på mitt friluftskök och kommit fram till en typsik maträtt till min ensamvandring på 21 mil i höst. Rätten kan varieras med olika typer av kött, grönsaker och kryddning.

Grundtanken har varit att bära max 10 kg packning från start (bär med mig ca 5-6 dagars mat, köper resten i stugor) och att maten ska gå att laga i en enda kastrull och inte ta mer än 7 minuter (inkl 5 minuters förvällning i grytmysare med lock). Enklare kan det knappast bli, men ändå så otroligt gott! Fråga mig efter min vandring så låter svaret kanske annorlunda … ;)

Fräs till torkad svamp med lite vatten, olja, salt o pepper
Häll på 1,5 dl vatten och släng i ugnstorkade grönsaker (haricovert, calamataoliver, torkade cocktailtomater, soyabönor, spenat och paprika)
Låt koka någon minut.
Häll i 1 dl couscous
Häll i en skvätt olivolja
Rör om
Häll i bitar av parmesanost och kött eller salami.
Låt stå och vila/svälla i grytmysare ca 5 min.

Ät och njut! :)

/Camilla
 
Senast ändrad:
Smaskens! Tack, combot svamp/spenat/oliver låter urgott & skall testas! Torkade du oliverna hela (nåja - halverade/urkärnade), eller finfördelade?
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Jag köpte urkärnade calamataoliver och torkade i kvartar. Testkörde på 50 grader i 8 timmar, men det behövs nog en timme till. Torkade även kvartar av cocktailtomaterna och de blev inte klara på långa vägar på 8 timmar, men ack så himmelskt goda blev de. Får nog köra dem minst 10 timmar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips