Cyklister över allt

Vad är alternativet till att använda ringklocka i skogen? Att smyga upp bakom (min cykel är rätt tyst även i skogen) och göra framförvarande uppmärksammad på sin närvaro brukar, även om man i det närmaste har stannat, skapa ett onödigt överraskningsmoment. Att ropa något klämkäckt på lagom avstånd upplevs förmodligen som mer provocerande.

Oavsett vem som har företräde så är det ofta flera gånger enklare för en fotgängare att ta ett steg åt sidan och släppa förbi en cyklist, än för cyklisten att cykla ut i det berömda blåbärsriset. Är det verkligen så hemskt att underlätta livet för en cyklist som tidigt visat sin närvaro genom ringklocka, och sedan får smyga förbi på stigen efter att ha anpassat sin hastighet för att passera på ett säkert sätt (här förutsätter jag en ömsesidighet även om jag vet att det finns cyklister med dåligt hyfs).
När jag möter cyklister på skogsstigar brukar jag gå åt sidan. Jag tänker som du: det är enklare för mig att gå åt sidan. Nästan alltid får jag ett tack.
 
Kombinerade gång- och cykelbanor är en dålig idé och det oavsett om de ligger i stan eller ute i skogen. Livsfarliga blir de om långsamma flanörer blandas med memils.
 
Kombinerade gång- och cykelbanor är en dålig idé och det oavsett om de ligger i stan eller ute i skogen. Livsfarliga blir de om långsamma flanörer blandas med memils.
Håller helt med, att blanda traifklsag med sotr skilland i hastighet är inte bra: gående och cyklister med eller utan elassistans), cykliter och bilister, traktorer (med eller utan a före) på vägar med hög hastighetsbegränsning osv
Men tyvärr medger inte svensk ekonomi att vi byggar dedikerade vägar för respektive trafikslag, så vi måste kunna samsas och här kommer trafiklagarna in och reglerar samspelet, så det ska bli så säkert och smidigt som möjligt. När folk igonerar relgerna blir det osäkrare och/eller osmidigare för helheten.

/Patrik
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
stenjokk Cyklister i naturreservat! Allmänt om friluftsliv 88

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook