Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Har du den senaste numret av Utemagasinet? Nr 5, 2002 Där var ett gott recept med couscous samt några till. Jag tänker använda receptet med couscous inför fjällturen.
Linser
Lök
Vitlök
Champinjoner
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
Tomatpuré
Chili(alt. curry el. annan gókrydda)
Vid tillagningen lät jag linstjosan ligga i varmvatten ca 10-15 min sen i med mer vatten och kokade upp, i med couscousen och låt svälla och svalna under lock.
...du normalt har till pasta eller ris passar utmärkt till cous cous.
En extremt enkel men helt okej snabblunch med cous cous är
1 portion cous cous
1 burk makrillfilé i tomatsås
Det tar lika lång tid att tillaga som det tar att koka upp vattnet och vänta i 4-5 minuter. Inte en smaksensation men en tillräckligt god och hygglig bukfylla.
Testade receptet på italiensk cous cous i senaste numret av Utemagasinet. Det var verkligen en smaksensation! Jag tror att det är tomaterna som gör det. Hade med mig Rivosto (riven ost i pulverform) som jag kryddade cous cousen med. Det här är mat som man kan äta veckor i sträck utan att tröttna. Glöm inte att ta med lite olivolja, fettet förhöjer smaken tusenfalt.
Skulle vara mycket intresserad att ta del av receptet. Har dock ej tidningen. Om du tycker det är fräckt att citera det här i forumet kanske du kunde skicka det på e-mail till mig. Har först nyligen fått upp ögonen för hur gott och bränslesnålt cous-cous är
\C
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
2 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer