Chokladpudding - Torrmjölk?!

Tjena!
Undrar lite snabby om den chokladpudding man kan köpa i affärer (typ findus eller vad det nu är) på pulver som skall blandas med mjölk funkar lika bra med vatten alternativt vatten och torrmjölk!?
Någon som har koll??
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Akta dig bara för såna efterrätter där anvisningarna säger "Blanda med X dl kylskåpskall mjölk och vispa Y minuter med elvisp".

Till fjälls fungerar det inte om du inte är nära en glaciär och är mycket uthållig.
 
NU är ju choklapudding beprövat ett flertal gånger i naturen, även utan glaciär. ge den bara lite tid att stå still sig så går det bra.
 
NU är ju choklapudding beprövat ett flertal gånger i naturen, även utan glaciär. ge den bara lite tid att stå still sig så går det bra.

Helt rätt. Såna påsar har texten "Vispa ner i mjölk. Låt stå X minuter"!

Jag har råkat ut för att ha med "fromage med krispiga chokladbitar". Det lät gott men skulle vispas tills det tjocknade som vispgrädde. Chokladsoppa går att äta det också...
 

avslutad210712

Gäst
Jag har blandat vanlig chokladpudding med Semper torrmjölk i en påse och sen tillsatte jag bara vatten ute till fjälls och lät det stå. Fungerade utan problem.
 
Precis som Zebbe så har jag aldrig haft några problem. Om det inte är kallt (och det är det ju oftast...) kan man ställa grytan med puddingen i en bäck för att kyla ned den till, ja, pudding.
 
Min erfarenhet är att det dock är viktigt att man blandar med just mjölk. Jag har (hemma) försökt göra med soja/havremjölk och det stelnade inte. Gissar att det har något med mjölkproteiner att göra......?
Sofia
 

avslutad210712

Gäst
Nja nog har det stelnat för mig med torrmjölk men sista försökte gav dock till handen att det fungerar betydligt bättre med en liten visp (som inte var med såklart) än med en sked :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips