Chokladpudding - Torrmjölk?!

Tjena!
Undrar lite snabby om den chokladpudding man kan köpa i affärer (typ findus eller vad det nu är) på pulver som skall blandas med mjölk funkar lika bra med vatten alternativt vatten och torrmjölk!?
Någon som har koll??
 
Akta dig bara för såna efterrätter där anvisningarna säger "Blanda med X dl kylskåpskall mjölk och vispa Y minuter med elvisp".

Till fjälls fungerar det inte om du inte är nära en glaciär och är mycket uthållig.
 
NU är ju choklapudding beprövat ett flertal gånger i naturen, även utan glaciär. ge den bara lite tid att stå still sig så går det bra.
 
NU är ju choklapudding beprövat ett flertal gånger i naturen, även utan glaciär. ge den bara lite tid att stå still sig så går det bra.

Helt rätt. Såna påsar har texten "Vispa ner i mjölk. Låt stå X minuter"!

Jag har råkat ut för att ha med "fromage med krispiga chokladbitar". Det lät gott men skulle vispas tills det tjocknade som vispgrädde. Chokladsoppa går att äta det också...
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

avslutad210712

Gäst
Jag har blandat vanlig chokladpudding med Semper torrmjölk i en påse och sen tillsatte jag bara vatten ute till fjälls och lät det stå. Fungerade utan problem.
 
Precis som Zebbe så har jag aldrig haft några problem. Om det inte är kallt (och det är det ju oftast...) kan man ställa grytan med puddingen i en bäck för att kyla ned den till, ja, pudding.
 
Min erfarenhet är att det dock är viktigt att man blandar med just mjölk. Jag har (hemma) försökt göra med soja/havremjölk och det stelnade inte. Gissar att det har något med mjölkproteiner att göra......?
Sofia
 

avslutad210712

Gäst
Nja nog har det stelnat för mig med torrmjölk men sista försökte gav dock till handen att det fungerar betydligt bättre med en liten visp (som inte var med såklart) än med en sked :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips