Bra mat innan träning

Bra termos (stavas då Thermos) håller varmvatten tillräckligt till slutet av dagen för att kunna äta vanlig mat som funkar under vandring. Couscous, varma koppen, röda linser, tonfiskburk (max en gång i veckan pga kvicksilverhalten) etc. Kolla upp vanlig light weight vandringsmat.
 
En banan och en lipovitan-D. Får mig att träna två timmar plus 4.5 km löpning som uppvärmning. En gainer eller en liter mjölk plus keso efter träning. TID ÄR LIV!!!
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Jag tycker att Musli tipsen låter som ett mycket bra alternativ.
Om du vill få i dig mer protein innan träning än vad du får från torrmjölken så är det bara att du köper proteinpulver i lämpligsmak och blandar i.
Det kommer också göra att konsistensen blir lite tjockare och mättar mer.

Sen finns det ju alltid en uppsjö av olika Bars som funkar fint innan träning. Då inte nödvändigtvis en proteinbar utan kanske en dietbar eller Muslibar? Men det får väll ses som ett lite dyrare alternativ.
 
Kesokakan som beskrivs smakar väldigt likt vanlig ostkaka, om man har i mandel.

Men det går också utmärkt att göra utan mjöl/sockar men med havregryn. Blir skitgott, snabbt, och håller länge!

500g keso
100g havregryn
50-100g finhackade mandlar
3 ägg (el. 2 stora).

200´c ca 40-50min.

Äts med fördel med bär blandat i kvarg (kesella säger vissa)
 
Tricket är fett och långsamma kolhydrater med lite protein i smakfull kombination. Kakor bakar man hemma i förväg.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips